Ake dlhé tŕne mám použiť pri zateplení fsaády z ITONGU, keď používam EPS hr.10 cm.A trne kovové či

Ake dlhé tŕne mám použiť pri zateplení fsaády z ITONGU, keď používam EPS hr.10 cm.A trne kovové či plastové?
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok Tiez to teraz riesim. Pokial viem, tak cca 8 cm by mali byt v murive. Cize hmozdiny 10x180. Mne odporucaju plastove trne, vraj kovove vidno v mrazoch, tvori sa tam namraza. Tak sam neviem, ake mam pouzit..
Odpovedať
@wladivostok Pri hrubsej izolacii kovove trne, hmozdina zapustena a prekryta eps zatkou. Pri tensej izolacii by som vyskusal plastove (nemali by sa pri natlkani lamat). Tiez by som ich zapustal...
Odpovedať
@johny18 to čo budeš na to vešať, betonove zateplenie? :-) @wladivostok kotevná hĺbka má byť min. 2,5cm v murive, betóne a min. 5,5-6,5 (podľa typu kotvy) v porobetóne.
Odpovedať
Profilova fotka
Kotva má byť v murive min 8 cm.Plastové kotvy v murive z Ytongu nedržia.Treba použiť kotvy s kovovým tŕňom.Vôbec neodporúčam kotvy z Poľska Wkret-met.Je to obyčajný bordel.Pri novostavbách z Ytongu netreba kotviť .Ytong stačí napenetrovať a polystyrénové tabule priamo lepiť na Ytong.Po troch dňoch sa nedajú bez celkovej deštrukcie odtrhnúť od podkladu.
Odpovedať
@wladivostok žiadne.
Odpovedať
Čo odpoveď to iný názor :)
Odpovedať
@wladivostok Čakal si niečo iné? Ja som tiež za žiadne kotvy a lepiť na penu.
Odpovedať
@wladivostok pokial nejdes stavat cinziak alebo bytovku, tak do urcitych metrov vysky kotvit netreba. Mozno ma niekto doplni, do akej vysky. A co kotva, to tepelny most a mozny flak na fasade, ak teda nezafrezujes, pripadne nedas zarezavacie... A kovove trny tym mostom este dopomahaju...
Odpovedať
@wladivostok ked mas ytong a obzvlast bungalov kotvit netreba, daj to na penu bude to este lahsie a rychlesjie. Ak chces kotvis daj plastove mesarosanton pise ako zvycajne ciste sprostosti. Zatky nie su nevyhnutne ak to spravis normlane neni nic vidno, ak sa chcxs vyhrat daj aj zatky. tepelny most to je ale zanedbatelny takzmer ziadny.
Odpovedať
Tak nakoniec dávam kovové kotvy dlžky 16 cm, zafrezuvávam to, následne zátky. :)
Odpovedať
Do druheho poschodia nemusis davat ziadne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?