Aká je ideálna skladba izolácií domu s pultovou strechou?

Dobrý deň. Rád by som sa popýtal skúsenejších ľudí aká by bola ideálna zostava izolácii na bungalove s pultovou strechou, kde sú majitelia obmedzený výškou strechy.. Za každú odpoveď budem rád.... ja si to predstavuje nejako takto - viď obr. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@raul_7 presne takto to mam ja ale s tou pur striekanou si to uz trochu prehnal to sa ti trosku dost predrazi... skor by som na tvojom mieste spravil medzi hrady vatu, podbitie a na podbitie nastriekat pur penu. a nehorlavy sadrokarton tiez nieje potrebny ten sa dava len okolo krbu.Inak ja som daval vatu 16cm a 16cm vychadza to najlacnejsie a je to efektivne.
Odpovedať
Mam pultovu strechu sklon 7° ale priznany strop. Skladbu strechy som daval odspodu na tramy tatransky profil, paronepriepustna folia, fukana izolacia 20 cm pur peny, paropriepustna podstresna folia, kontralaty, laty a nakoniec plechy. Este pred striekanim peny som si natiahol do kazdej izby kabel na svetlo, cize teraz uz mam v podstate zvnutra stropy hotove. A vyzera to celkom dobre 8-)
Odpovedať
no a pri tejto skladbe by bolo všetko OK odhliadnuc od ceny realizácie... myslím či by bolo potom napr potrebné spraviť nejaké vetranie na vrchu alebo niečo podobné kvôli pare a pod...
Odpovedať
@raul_7 nad poslednou vrstvou izolacie je nutne urobit odvetranie, ziadne zaklopenie nafest s OSB doskami a podobne. Dufam, ze tu striekanu izolaciu nemyslis tvrdu PUR penu.
Odpovedať
@raul_7 Tu striekanu izolaciu maš na nespravnom mieste. Aky ma význam zaizolovať strechu drahou izolaciou a priestor podňou odvetravať? Namiesto tej vaty nastriekaj 30 cm peny a maš vybavene.
Odpovedať
@gashtaan neviem aká vrstva izolácie je pre teba posledná. dávala by sa mäkká priepustná. mám plný záklop z hora - dosky š-10cm... @ruren len neviem ako nastriekať 30cm peny... je to väzník, ktorý ma na v-12cm a ak tak max sadrokartón dokážem spustiť o ďalších 20cm - lenže nemam záklop akoby na strope... je to volný priestor, ktorý sa nedá nastriekať - jedine sa dá nastriekať tá časť, ktorá bude pochôdzna - na šírku domu 4m ale ostáva zvyšných 5m..
Odpovedať
@raul_7 Z vrchu na sadrojarton. Ako vidim v najnižšim profile je 40 cm nad tramom. Tam sa s pištolou v pohode dostane.
Odpovedať
@raul_7 ta posledna smerom do von, proste odvetravat az na strane exterieru. Hrubku izolacie mas v pohode, urcite to nedegraduj len na 30cm peny.
Odpovedať
@gashtaan Ty vôbec vieš o čom pišeš?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?