Aká je fúkaná celulózová izolácia strechy?

Profilova fotka
Poprosím realizátorov tejto techniky o svoje skúsenostia prípadne aj cenu a vaše odporúčania na firmy.Ďakujem :-)
Odpovedať
@luseta Pozor na správne urobenie parozábrany!!! V porovnaní s inými izoláciami horšie zvukovo izoluje. Treba aj toto brať do úvahy. My sme sa do nášho drevodomu radšej celulóze vyhli - chceli sme 100% nehorľavý materiál, aby sme ním "obalili" kostru. Takže osobnú skúsenosť nemám.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ahoj, ďakujem za odpoveď.Nad celulózovou izoláciou "uvažuje"môj muž z dôvodu, že miner. a kamenná vlna strácajú už po troch rokoch 30% zo svojho objemu a u celulózovej je životnosť 50 rokov. :-)
Odpovedať
@luseta To je fáma. Závisí to od použitej objemovej hmotnosti. Spodnú vrstvu na strop aj do stien sme použili tabuľovú kamennú vlnu s objemovou hmotnosťou 35 kg/m3. Sklenú by som do stien nedávala. Sklenú sme použili ako najvrchnejšiu vrstvu - ničím nie je zaťažovaná. http://pasivnydom.blog.cz/0911/vyplna... Ale, samozrejme, nezatracujem celulózu...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ďakujem aj za odkaz na stránku ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobrý deň, máme cca 32 ročnú stavbu, na ktorej je rovná plechová strecha. Neviem či sa jedná o jedno resp. dvojplášťovú. Ale keď som si čo to prečítala, tak predpokladám, že je to dvojplášťová. . Po obvode domu sú urobené tzv. vetráky. Na streche nie je žiaden otvor, tak neviem bez porušenia plechu zistiť čo je pod tým. Nemám sa už ani koho spýtať a projekty neexistujú. Chcela by som ju zatepliť a rozmýšľam nad fúkanou celulózovou izoláciou. Máte niekto s tým skúsenosti pri podobnom type domu? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@luckatro Dobrý deň, aj takto sa dá zatepliť dvojpláštová strecha http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... . V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na vuno@vuno.sk prípadne telefonicky na 041 56 26 799.
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?