Ahoj, chcem zateplit rod.dom plocha 450m.material pur doska hrubka 7cm. Aká by bola cena?

Ak mate niekto skusenosti s firmou ktorá zatepluje týmto materiálom mohli by ste mi prosím poslat kontakt? Dakujem.
Odpovedať
Týmto materiálom sa bežne nezatepľuje, pretože je to neekonomické
Odpovedať
Je to drahá izolácia. Obyčajný polystyrén má odpor R- 2,6,tmavý polystyrén má odpor R- 3,2.Prečo sa nezatepľuje tmavým ale všade dávajú len ten biely . To by ma zaujímalo . Cenovo sú takmer rovnaké . Môže ten tmavý ,grafitový naozaj lepšie izolovať? Inak Pur doska je asi 20x drahšia ako polystyrén. Okolo 150eur za m2. Návratnosť za sto rokov.
Odpovedať
@borman kamos ma pur panely ako prebytok zo zateplovania kontajnerov. Ide si zateplit dom s tym ale sam.
Odpovedať
@jean2 my sme dávali grafitový. Biely by sme potrebovalui 15cm ale keď grafitovy tak len 12cm. Asi bude mať vyššiu hustotu alebo čo...
Odpovedať
@hrmawica Grafitový na celý dom ? Ešte som to nikde nevidel,všade dávajú len biely. Ja som dal na podlahu tmavý a ešte cítiť chlad ,tak uvažujem či som nemal dať radšej biely,ale keď odborníci tvrdia že je lepší tmavý tak asi to bude pravda,neviem.
Odpovedať
@jean2 Tak teraz to už vidíš... .
Odpovedať
@jean2 vy tu mate niekde hniezdo ci co? Ja zas vidim, ze vsade davaju len sedy, izoluje asi o 16 percent lepsie ako biely. Takze pri mensich hrubkach sa oplati biely, cim vacsiu hrubku planujes, tym viac sa oplati biely. Stou podlahou - staci zakurit ;-)
Odpovedať
@jean2 ano na celý dom....
Odpovedať
@jean2 oprava, čím väčšiu hrúbku, tak šedý 😁 nie biely.
Odpovedať
@chrobak7 čím si kotvil ten styrodur hore, prosím Ťa?
Odpovedať
@igor256 Kde hore myslíš? Mne to robila firma, takže presne neviem, ale používali klasické plastové kotvy.
Odpovedať
@chrobak7 ten zelený styrodur na presahu strechy.. To vyzerá byt niečo menšie. Ja som tam dával plastové tanieriky ale je to zlé lebo ich treba prekrývať lepidlom... Inak čo tak za zateplenie s omietkou na komplet zobrala tá firma, ak môžem vedieť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igor256 Aha, myslíš štablon - podbitie strechy? Myslím, že na SDK dosku prichytávali styrodur obyčajnými skrutkami do dreva s podložkou. Cenu už neviem, musím pozrieť faktúry a z nich to vyčítať. Mne to stavali celé jedna firma a postupne faktúrovali viac vecí naraz.
Odpovedať
@14054 Na čižákoch som videl zatepľovať tento rok a všade len biely dávali. Zakúriť to ano ale ťahá v noci ,veje studený vzduch pri stene od podlahy kde mám posteľ. Pritom tam je len o 3 stupne menej ako inde v izbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?