Zvysenie zakladovej dosky

Ahojte, viete mi niekto prosim poradit? Po realizacii zakladovej dosky, sme zistili, ze sme 10cm pod cestou. Islo o zle vytycenie pozemku, ale blizsie to riesit nebudem ]-( . Moja otazka je nasledovna, potrebujeme sa dostat nad uroven cesty aspon 10cm, cize potrebujeme zdvihnut dosku o 20cm. Ako je mozne to co najrychlejsie, najednoduchsie zrealizovat, aby nas to financne nepolozilo? Aky material by sme mali pouzit? Navrh bol spravit veniec a nanovo vyliat celu plochu ide zhruba o 130 stvorcov. Bolo by taketo riesenie spravne? Dakujem vsetkym za ich poznatky. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@xcaliber postupuj podobne ako pri zakladaní, debniace tvárnice, roxory, karirohože, zaliatie, iba by som navŕtal starú deku a spojil chemickými kotvami a roxormi.
Odpovedať
Profilova fotka
málo informácií, ako budete kúriť? podložte 15-20cm PS, na to podlahu, máte 21-26cm. PS 30-40€/m3, betón 60€. Ak nemáte podlahové kúrenie, je aj tak jednoduchšie zmeniť spôsob vykurovania.
Odpovedať
nie veniec ale bednenie okolo zakladov,mozno aj z XPS,karisiete a vyliat betonom, financna spoluucast toho co to zameral...
Odpovedať
@jan45 len ci sa nechceli dostat so zakladovou doskou vyssie kvoli tomu, aby mali hydroizolaciu zakladov nad urovnou cesty.
Odpovedať
@xcaliber Ako ďaleko je cesta od domu? Nevadí ak je doska pod úrovňou cesty. Podstatné je aby bol terén okolo domu povedzme pol metra nižšie ako doska. Tak bude dom chránený pred vodou, ktorá obtečie základy a pôjde niekam do ešte nižších polôh. Ak dáte do podlahy 20 cm EPS a 5 cm železobetónu, budete mať podlahu 15 cm nad úrovňou cesty.
Odpovedať
@topvideo dakujem, presne nad tymto som rozmyslal @jan45 tiez dakujem, ide o montovanu drevostavbu, kurit budeme podlahovkou, neviem ake info by vam este pomohli :-N este som neni taky zbehly v skratkach, co je prosim PS? :)
Odpovedať
@radopp ano to je jedno z rieseni,ale je viac faktorov koli ktorym sme rozhodnuti dvihnut celu dosku. @gashtaan ano vrch dosky mal byt povodne nad cestou, aj koli hydroizolacii ..
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ak to ma vplyv na podlahove kurenie?
Odpovedať
Profilova fotka
nie vplyv, ale ak nemá podlahové ale radiatory, využiť situáciu a zmeniť na podlahové, pretože bude mať dobrú izoláciu podlahy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?