Zvlnená hydroizolácia - bubliny

Ahojte, chcel by som Vas poprosit o Vas nazor. Staviam dom na kluc. Vsimol som si, ze hydroizolacia je zvlnena, na spojoch sa nachadzaju necistoty (kusky tehal). Upozornil som na to aj svojho dodavatela, ktory ako riesenie ponukol narezat dane miesta a znovu zacelit. Bude to stacit ako naprava? Chcem aby to bolo 100%, na co dodavatel argumentuje, ze nejde o pivnicu, tak hydroizolacia nie je az tak dolezita. Co si o tom myslite? Nie je riziko, ze vlhkost prenikne cez spoje a bude to robit problemy?
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto neni dobre nalepena lepenka miestami neni nalepena vobec jasne ze to bude robit problemi ja by som tych robotnikov poslal okamzite zo stavby prec !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@majsterjan pridal som sem tri fotky ako to ma byt spravne
Odpovedať
Profilova fotka
@gwba toto je na prokuratora okamzite zastavit prace!!! ked nevedia poriadne urobit taku jednoduchu vec ako je ipa co spravia zo zviskom domu kopnut do zadku . co potom ? budete to robit vsetko od znovu lebo vlhnut vam to bude nedaj boze ze stupne spodna voda a vytopi vas
Odpovedať
@gwba to čo máš za izoláciu? vyzerá to ako smolený papier. je v projekte len jedna vrstva?
Odpovedať
mas vlastny stavebny dozor? vypytaj si od dodavatela stavby technicku specifikaciu pouzitej HI, toto vyzera na terovy papier, nie na riadnu izolaciu. Takto si navysuju dodavatelia nizku marzu a potom sa musia burat piliere dialnicnych mostov..
Odpovedať
Profilova fotka
Je to zlé. Ipa je jednoduchá práca.ale ak toto sa pokasle? Cely dom je sko na vode.ipu vysekat.nanovo nalepit ale nie stymito ľuďmi. Von znimi.
Odpovedať
Podľa tvojich obrázkov ipa je nalepená len na spojoch a ukončeniach a nie po celej ploche.Firmu by som vyhodil.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Zrejme je to ten Poľský 6mm šid. @gwba Dajte si pozor aj na hrúbku izolácie a jej presné označenie.V projekte by ste mali mať presne uvedené akú hydroizoláciu treba použiť podľa akej normy ,hrúbku ,niekedy býva uvedený aj výrobca a presný názov výrobku.Nájdete to v technickej správe.
Odpovedať
Dakujem za rady a nazory. Problem je, ze nemam dozor a ani technicku dokumentaciu k projektu. Dovod - takto stavaju 100-vky ludi a dobre referencie, ktore som pred podpisom zmluvy na neho dostal. Vypytam si tieto dokumenty, uvidime, co sa da robit. Myslel som, ze so zhotovitelom bude v tomto normalna rec. Aspon tak sa doteraz prezentoval. Prekvapil ma jeho tolerantny pristup k tymto nedostatkom, kedze podla neho staci len izolaciu narezat na danych zvlnenych miestach a opat zatavit. Spominal aj druhu vrstvu, ale robotnici o nicom nevedeli a uz je tam natahana voda, tak dost pochybujem, ze nejaka druha vrstva bude. Kvalita izolacie nevyzera velmi dobre, pride mi ako ta z najlacnejsich, ale mne je to tazko posudit.
Odpovedať
@antonmesaros Potrebujem tiez poradit ohladom hydoizolacie na dosku, umiestnenie 1 tvarnicu nad terenom 1.staci dat len jednu vrstvu alebo treba 2 ? moznosti 1,hydrobit resp glasbit 2, nechat izolaciu precnievat na okraji a zahnut dole ? kolko cm alebo staci len po okraj platne . Dakujem za poradenie
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí jedna vrstva hydrobitu.Izolácia sa necháva z praktických dôvodov mierne 2-3 cm trčať za okraj základovej platne.Potom sa to môže zrezať podľa okraja muriva .
Odpovedať
@antonmesaros dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Z tvojích fotiek vylýva ,že časť hydroizolácia bola pri kladení prepálená,bubliny vznikli po nedokonalom prilepení izolácie( mohli tam byť nečistoty alebo nedostatočná penetrácia). Detail napojenia izolácie a kanalizácie je potrebné previes presne podľa normi t.j. oblepiť kanalizáciu hydroizoláciou. Hydroizoláciu možeš nechať pretrčať cca 10cm zahnuť dole a prilepiť potom rozhranie prelepiť zvislým pásom hydroizolácie cca 20cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?