Zelezo viazanie - vyznam ?

zdravim, chcem sa opytat lebo z kazdej strany pocuvam nieco ine.. Jedny hovoria ze treba viazat poriadne a iny ze iba tak aby sa to pri betonovani neposuvalo s tym ze aj tak to potom prebera beton Kde je pravda ?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak na odpoveď som aj ja zvedavý. Ja všetko zváram Co2. Tak som zvedavý, či a hlavne ako sa odborníci vyjadria k tejto metóde. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 no armovanie sa (doma) zvarat nema :), znizujes tym pevnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Myslel som si, že mi niekto také niečo napíše, ale predsa aj karí siete sú z výroby elektricky zvárané. Ak by som zváral dve minúty elektrickým oblúkom a elektródou - tak OK. Ale ak spravím bodový zvar Co2 zváračkou, tak si myslím, že sa ten materiál neoslabí.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 myslis, ze to niekto zvara rucne ? :) Takymto domacim zvarani vystuze casto zmensis prierez vystuze a k tomu ju ohrejes a pomaly ochladis. @jolaus100 nejaky pevnostny dovod to nebude, skor ide naozaj o to, aby sa to po tym tlakom betonu niekam neposunulo, inak by to mohlo stratit funkciu.
Odpovedať
@jolaus100 viaze sa, aby sa to neposunulo pri betonazi, po zatuhnuti betonu uz ten drot neplni ziadnu funkciu..ale to neznamena, ze to netreba urobit poriadne, inak sa ti to poposuva :)
Odpovedať
@jamk1 Ja som počul práve opak,že lepšie je zvariť/keď už/ elektródou ako Co2,nakoľko Co2 má tvrdší zvar-je krehkejší ako elektróda.Co2 hovoria aj studený zvar,hoci tomu až tak neverím.Neviem teda komu sa prikloniť..Asi klasike-pekne krásne zviazať drôtom. ;-( ;-( :-|
Odpovedať
Jednoznačne viazať.
Odpovedať
Profilova fotka
prečo sa potom do staticky náročných konštrkcií mostov výztuž zvára? V stropných nosníkoch je len zváraná výztuž, horná (tlačená) výztuž sa ani nedáva, cieľom je ako píše benco , rozdelenie výztuže,
Odpovedať
Profilova fotka
to je tazko, ked kazdy hovori inak :/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Pekný večer stavbari, stavbarky. Otázka : roxory zo základovych pásov (zvyslé armovanie)stačia napichat po vyliati betonu v rozostupoch jeden meter? Keď ideme na 5 rádov DT, majú byť dlhé v tomto výpočte - výška základu, vyska 5 DT, výška platne + zahnutie 20 cm ? Jednoducho, aby bola platňa previazaná so základovým pásom ? Ďakujem za postrehy
Odpovedať
@katka8 preco to bude az na 5 radov? Budete to mat vo svahu? Ak ano daj tam tych vertikalnych prutov viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba áno, je to vo svahu, ale budeme robiť navážku do roviny.Chúdence chlapci, sa tam narobia, kým na tie prúty ponavliekajú DTčka :-.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rkorba a tú dĺžku prútov som správne vyrátala?
Odpovedať
Roxor vela nestoji radsej dah viac ak idete az na 5 radov
Odpovedať
praveze stoji dost, ved cena isla hore dvojnasobne za posledne mesiace ;)
Odpovedať
@dusantt mi ani nehovor akurat si objednavam zelezo a ceny sa mi az take nezdali 6mm=0.86E, 8mm=1,5E. @katka8 dlzku mozes mat i kratsiu ale musela by si nadpajat a to mas vacsiu spotrebu.
Odpovedať
@rkorba to mas dobru cenu, hlavne ak je to s DPH a dovozom.. inak je to 2.34kg ocele pri 10mm/6m, co cini 64c/kg - kedysi to bolo 2x tak viac, ale aj 2x tak menej.. otazne je, nakolko sa prenasaju burzove ceny ku koncovemu zakaznikovi.. (spracovanie a podobne). sice je to pri 1 dome viacmenej jedno, lenze niektori statikovia daju par ton zeleza do monolitov, a potom to uz je zaujimave nvysenie stavby... 1 tona urobi rozdiel 640eur +- (podla priemeru pravdepodobne este nejakych 10eur dole) totiz ja som si tiez hovoril, ze ved to je jedno, kupim viac a mam istotu atd.. ale ked som to hnal do extremu upil by som o tonu viac - tak to su uz smutne sumy :D chcel som totiz zvysit objemovu hmotnost betonu o nejaku tu tonu nad bezny... ale lancejsie je proste urobit bezny beton hrubsim..
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8 Hlavne treba dávať pozor, ak to budete zalievať naraz aby sa betón dostal aj do spodného radu, videl som ako u nás jeden pán robil plot zo šalovákov cca pred 4 rokmi, šalovaky naukladal na seba, nastrkal tam roxory ako sa dalo a zalieval to na jeden šup a v posledných dvoch radách žiaden betón, teraz mu to tam praská.
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 áno, máš pravdu, uprednostnim zaliať to na dvakrát radšej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?