Zavazanie priestoru medzi DT v zakladoch a udusavanie.

Kolko po zabetonovani DT tvarnic zelezobetonom c20+fi10 roxor je v poriadku zacat udusavat material v priestore medzi DT murmy? Bude sa to robit po ca 30cm vrstvach a ide o ca 100cm vysku. Niekto skuseny, kto to robil uz aspon 3x?
Odpovedať
@ivantausk s istotou po troch dňoch, opatrne po 24hodinách.
Odpovedať
@ivantausk 2-3 dni a nepohne s tým ani Chuck Norris
Odpovedať
@slavoslav ZDravím čo je to opatrne po 24 hodinách. Idem zalievať dva rady DTčiek v stredu a prvú vrstvu cca 25cm čo tam mam navezenú chcem udusávať v štvrtok bo mám voľno. Bude nejaký problém, alebo to neriskovať?
Odpovedať
3 dni uplne stacia meter vyska je dost
Odpovedať
Profilova fotka
@karasek22
Odpovedať
@micjak diky druhé udusanie chcem robiť za tri dni keďže to musím naviesť. Som teraz na vazkach.
Odpovedať
@slavoslav po 24 hodinách betón bude mať formu ale bude mäkký, tz. Pri odsalovani sa môže poškodiť, preto opatrne. To isté platí o udusavani pri DTckach, betón ešte nedokáže plne uniesť prípadný tlak od sypanej a hutnenej vrstvy štrku preto treba byť v jeho blízkosti opatrný alebo z protiľahlej strany spraviť zabezpečenie proti vytlaceniu.
Odpovedať
Profilova fotka
domnievam sa, žeje to zbytočná práca, ešte to polievanie dokáže niečo zhutniť ale 30 cm vrstvu má problém zhutniť 10 tonový valec a nie 100 kg vibrátorátor. Robíte podkladný betón, určite dávate kari rohož, ak spravíte v strede miestnosti pilierik, bude to dostatočne nosné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?