Zaústenie strešného zvodu do terenu

Profilova fotka
Prosím o radu. Máme v bytovke šikmu strechu. potrebujeme odkopať časť terenu , osadiť drenážnu trubku a zasypať drobným makadamom. neviete mi poradiť ako hlboko máme kopať? stačilo by pol metra do hlbky?
Odpovedať
@mimi30 to zalezi na tom, ake tam mate podlozie...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimi30 Tázka znie, kam to má ďalej pokračovať...? Lebo k rodinným domom s pôdorysom 8 x 10 m sa bežne dáva vsakovacia jama s objemom cca 4 m3.
Odpovedať
Nadpis nesedi s popisom. Idete zaustovat stresny zvod do drenaznej rury bez vsakovacej jamy?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimi30 to už lepšie riešenie je odmontovať odkvapy a nechať vodu stekať na terén volne.Pri streche 300m2 by ste potrebovali ryhu vyplnenú štrkom 50x50cm 150m dlhú
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim, dazdovy kanal ako napojenie dazdovych zvodovov a obvodova drenaz zakladov maju 2 spolocne znaky - dopravit nazbieranu vodu mimo domu do dazdovej kanalizacie, resp. do vsakovacieho dystemu. Rozdiel je len v technickom. prevedeni. Podmienky spadovania oboch systemov je rovnaka. Dazdovu kanalizaciu je optimalne zaustovat do kanalizacneho systemu - laicky povedane "plne rury". Obvodovu drenaz- drenaznu perforovanu ruru je optimalne ukladat ku zakladovej skare do kamenneho lozka napr. fr. 16/32. Kompletne obaleneho vramci vykopu geotextiliou min. 200 g. Optimalne je je pouzitit po obvode zakladov nopovu foliu, ako technicku izolaciu, resp. zabranu, aby zabranila poskodeniu hydroizolacnych vrstiev zakladov a na prevetranie vhlkosti zakladov.
Odpovedať
Profilova fotka
@aag_studio DAKUJEM , my sme mali zvedený strešný zvod "do zeme" . je tam trativod. avšak je to cele poškodené , spravená príjazdová cesta, v blízkosti domu a tá je vyššie ako bytovka. ....ríny uvolnené, cele zle :( pri daždi všetka voda ide do vchodu. teraz treba "niečo vymyslieť, zatial riešenie dočasné. na jar sa bude riešiť.
Odpovedať
Na docasne riesenie je vhodne kupit par metrov neperforovanej (bez dierok) drenaznej rury, napojit ju na zvod a odviezt dazdovu vodu co najdalej od domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?