Zatepľovanie za pomoci grafitového polystyrénu?

Čítal som nejaké fóra o grafitovom polystyréne, vraj ma tendenciu sa na slnku tratiť a podobne, ako je možné sa tomuto vyhnúť? Čo ja viem stačí to dať hneď po zateplení do lepidla? pomôže to ? alebo ako na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok ja mam na zahrade zbytky siveho EPS 3 roky a cuduj sa svete je stale tam (aj ked na povrchu samozrejme "zvetrany" ako kazdy EPS):). Problem je v tom, ze sa moze viac zahrievat ako biely , ak je na slnku a tym padom aj viac deformovat. Ak sa da hned na to stierka, je po problemoch. Ale ak som dobre vidiel, tak niekto zacal vyrabat sedy EPS kde na jednej strane je kusok bieleho :-D
Odpovedať
@majkoj stierkou myslíš, že to stačí dať do lepidla? a neskôr do farby?
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok ano lepidlo staci na to, aby bol EPS chraneny. Ak to nechas bez omietky, tak odporucam aspon napenetrovat, znizi to nasiakavost lepidla.
Odpovedať
@wladivostok staci ak ho ochranis pres priamym slnkom. Ci už ho len prikryjes alebo natiahnes lepidlo je jedno.
Odpovedať
Ďakujem za cenné rady a ešte otázočka. plánujem zatepliť celý dom po obvode klasickým bielym EPS polystyrénom, ale iba jeden vrchný rad, nakoľko tam chcem obiť štabloň-presah stechy a z pod strechy bude trča´t asi 25 cm polystyrénu. Neviem však kedy budem otepľovať, možno až o 2 roky, nezvetrá sa mi ten jeden vrchný rad, ked by som to nedával do lepidla v priebehu tých 2 rokov?
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok ak na to bude svietit slnko, urcite ano. EPS ako kazdy plast neznasa UV ziarenie
Odpovedať
@wladivostok Ja som začal lepiť šedý polystyrén v lete na južnej strane. Bolo inej roboty tak som to tak priebežne lepil a začiatkom novembra keď šli dávať sieťku kléber tak bol vpohode. Žiadne deformácie, nič mu nebolo.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 deformacia nastane, ked je jedna strana EPS tepla a druha studena, to samozrejme v novembri neuvidis :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Už zo stavebnín nosia pokrútený polystyrén. Neviam vysvetliť prečo ale ten čo sme s ním robili v Rakúsku sa nedeformoval. Odpad zo SK fabrík sa vykrúti aj bez toho aby naň pražilo priame slnko. @wladivostok Za dva roky zhorí aj keď nebude priamo na slnku.
Odpovedať
@mesarosanton rozmerove odchylky viac zavisia od vyrobcu , zvycajne nam vozia priamo od vyrobcov a tam vidim kto ma aku kvalitu. Ak je este nespravne skladovany v stavebninach to mu nepomaha. Ale nie na to Sa dotazoval na zaciatku.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav pokiaľ sa tabula šedého polystyrénu za 12 hod n slnku zošuverí o 7 mm scvrkne o 5 mm tak nech si takú kvalitu &isover strčí do anákneho otvoru.
Odpovedať
@mesarosanton prezrad mi , co ty vlastne riesis?. Akoze , precital som si pre istotu prispevky , lebo neviem o tom zeby som tu uvadzal nejake cisla (odkial si nabral tie mm) alebo aby som obhajoval nieco... Ja som na svojom dome toto pouzil asi pred desiatimi rokmi a vtedy mi ho priame slnko (horuce neskore leto) zdeformovalo asi o 3mm, nie vela ale nepekne to vyzera a o to horsie sa s tym robilo.ale bolo to len par dosiek , potom sme sa o to postarali aby na to neprazilo a bolo ok. Neviem ako sa kvalita pohla dopredu ale neriskoval by som ak uz je to nalepene. Ak ho pouzivame teraz tak sa starame aby bol prikryty, takze nemame nic pokrivene. Ja by som k tomu len tolko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@slavoslav Je rozdiel pred 10 rokmi keď to vyrábali len tý čo to vedeli a teraz keď to vyrába každý chuj na kolene Isover.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Moja informácia je pre týc čo chcú vedieť vy si tam dajte čo chcete.
Odpovedať
@mesarosanton taketo info pomahaju samozrejme. zakaznik bude o to obozretnejsi a bude o to viac vyzadovat kvalitu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?