Zateplit LAMBDU 450mm

Profilova fotka
Budeme stavat a projektant nam navrhol LAMBDU 450mm,vraj je drahsia,ale netreba ju zateplovat.No ked som citala par rad,bolo medzi nimi aj,ze aj tak zatepluju ytong aj ked je 450mm.preto sa chcem spytat,ak mate niekto ,kto staval z toho isteho,zateplovali ste ci nie?
Odpovedať
Prečítať si tu 30 diskusií, nie zakladať novú. Všeobecne, pokiaľ nejdete stavať 4-poschodový dom, tak 250 murivo + minimálne 200 zateplenie... Cenovo (možno) o málinko drahšie, ale výsledné parametre stien za vám za pár rokov vrátia v ušetrených peniazoch za kúrenie... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne nestavať z LAMBDY 450mm a potom netreba riešiť či zatepliť takto zbytočne drahé murivo - pretože za tie prachy čo stojí 450mm LAMBDA vyjde normálne murivo už aj so zateplením
Odpovedať
vymenit projektanta...spytajte sa ho kolko ma proviziu od ytongu
Odpovedať
To tam mohol supnut rovno Theta 500mm :)
Odpovedať
Bez ohľadu na to kto ti aké skúsenosti ospieva (ja spraviť takú blbosť, tiež napíšem že som spokojný a že zateplovať netreba). daj si spraviť porovnanie tepelnej straty a výslednej ceny steny z Tvojej lambdy a sten z lacného a tenšieho materiálu ale zateplenej a hneď ti bude jasné, prečo už toky a desiatky fór je to tom ťe bez zateplenia to proste nejde. BTW: môžeš si dať do analýzy aj zateplenie lambdy ale tá cena ti vyletí do neba.
Odpovedať
Podľa toho do ktorej skupiny patríš ty tak podľa toho si urob záver sama: 1. Skupina ľudí majú radi keď dom dýcha :-D 2, Skupina ľudí čo tvrdia ,že dom nemá čo dýchať :-D
Odpovedať
Nenechajte sa tu znechutit, pripadne sa skuste porozpravat s projektantom nad moznostou stavat z lambdy na kant, to budete mat stenu hrubu 60cm, co je teraz v podstate bezne, nebudete musiet zateplovat a splnite aj navrhovanu normu v roku 2035, material na meter stvorcovy takejto steny stoji len okolo 48€ a k tomu lepidlo, nevahal by som. Okno dajte do stredu steny a budete mat vonku aj vnutri dva siroke parapety, idealne na kvety.
Odpovedať
Sused teraz dal 450 tku lambdu, poradili mu, ze uz nemusi zateplovat, co by stalo peniaze. Cely je vysmiaty ako usetril. Najviac sa mi paci ako tie tvarnice vysunul 8 cm cez zakladovu dosku.
Odpovedať
Kazdy tvrdi nieco ine a nakoniec clovek aj tak nevie z coho stavat
Odpovedať
radšej 250 ytong a 200 zateplenie. rekuperaciu k tomu a nemá co plesniviet.
Odpovedať
stale dokola kazdy tyzden rovnaka sprosta otazka, ci treba lambdu zateplovat :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?