Zateplenie zakladovych pasov, zakladoveho betonu z vnutornej strany

Ahojte, v projekte mam navrhnute zateplenie zakladovych pasov a zakladoveho betonu aj z vnutornej strany. Realizacna firma, ktoru som myslel, ze si vyberiem ma odhovara, ze je to zbytocne, usetrim kopec eur a, ze to nebude mat velky vplyv na zmenu tepelnej straty domu. Osobne si myslim, ze s tym nemaju skusenosti, tak ma odhovaraju. Prosim poradte, ci sa mozu vyrazne zmenit tepelne straty domu, ked nebudeme izolovat zaklady z vnutra. Ak ano, asi o kolko? - percentualne. Pripadne, najde sa tu firma, ktora ma skusenosti s takymto zakladanim stavieb z Kosic a okolia? dakujem za kazdu radu a kontakt.
Odpovedať
Profilova fotka
tomu sa hovorí I tak še da. Ale na čo to je, to neviem.
Odpovedať
z vnutornej strany to je zbytocne
Odpovedať
vyznam to ma iba ak by ste stavali zaklady na "pilieroch" viz moj album, ale to je take zahranicne cudo:-)
Odpovedať
Tiež by ma zaujímalo aká môže byť návratnosť tohoto riešenia. Cenu styroduru pri dome 150m2 odhadujem na zhruba 1500 eur plus za prácu navyše. Žeby sto rokov? A meral to niekto niekedy v reále? Lebo v tých laboratóriach vyrátajú kdečo. Aj zázraky. Takže ak nebývaš v Kanade a nemáš tam 6mesiacov v roku mínus 25stupňov tak si myslím,že sa návratnosti nedožiješ a peniaze dokážeš účelnejšie vynaložiť :-)
Odpovedať
Myslím si že návratnosť do tohoto riešenia, už uvidia iba tvoje vnúčence :-D
Odpovedať
zatiaľ nie je doriešené prechladzovanie základovej platne pod pätou muriva ak je v podlahovej skladbe 15 a viac cm tepelnej izolácie, preto si myslím, že preložiť časť izolácie spod poteru pod platňu nie je až také výrazné navýšenie ceny, hlavne ak bol plánovaný extruďák...pod garáže a dielne to robíme bežne aby sme ušetrili poter a dávali finálku rovno na zákl. platňu.
Odpovedať
vidim, ze slovenski projektanti sa posunuli o kus vpred akurat je otazka ci sa ten tvoj vybral spravnym smerom, ked navrhol nenavratne a v podstate aj zbytocne riesenie. Dufam, ze takych chytakov nebudes mat v projekte viac :)
Odpovedať
Realizacna firma, ktoru som myslel, ze si vyberiem ma odhovara, ze je to zbytocne, usetrim kopec eur a, ze to nebude mat velky vplyv na zmenu tepelnej straty domu.......A MAJU PRAVDU!!!
Odpovedať
pravdu nemajú sú to diletanti!!! Ak ti môžem poradiť tak z vnútra základov zatepliť od základu po základ / verím že tomu rozumieš/ a z vonka od základu po základ suseda ,teda ak máš suseda. No a ak nemáš tak máš problém, lebo nepoznáš konečnú hrúbku zateplenia a kľudne sa môže stať že zateplíš celú "zemeguľu " dookola až sa vrátiš na opačnú stranu domu ako aj ja. Ak by si sa rozhodol pre tento variant tak pozdrav kengury v Austrálií o do mňa-. Tiež som zatepľoval základy a dobre si pamätajú keď som tam behal s XPS ako "svišť "a teda fakt nechápali že čo tam ten svišť a ešte k tom s xps robí. Kengury to nechápu ale ja mám zateplené. A návratnosť? No vyrazil som 4.3.2013 o 09.30.hod možno 09.32 hod aj s XPS na chrbte a návrat včera 18.3.2014 -a mám zateplené základy. Na jeseň ideme zateplovať celý RD.Manželka ešte o tom nevie ale deti sa tešia že sa ulejú na rok zo školy..
Odpovedať
@lubos1980 požiadaj projektanta aby sa k tomu vyjadril, prípadne aby ti vypočítal o koľko sa to zmení, resp. nech navrhne lacnejšie riešenie pre dodržanie požadovaných parametrov. Toľko múdrych odpovedí si dostal a je im jedno aký energetický štandard chceš dosiahnúť, aj keď pre pasívny a lepší, by som navrhoval elegantnejšie riešenia zateplenia spodnej stavby. Keďže to navrhoval architekt, nemusí byť tak zdatný v technických veciach (osobná skúsenosť, ale možno ojedinelá, aj keď si to nemyslím), možno to niekde videl a podľa rezu vidno, že skombinoval viac riešení.
Odpovedať
opravujem terrmín návratu - samozrejme že 18.4.2014 ................skôr sa to asi nedá a pôsobilo by to nedôveryhodne......
Odpovedať
dakujem za vsetky vase odpovede. Urcite nemam v plane zateplovat zemegulu :-) aj ked polystyrenova loby mi mala so mna radost :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?