Zateplenie základov XPS 20cm

Ahojte v projekte mám 20 cm xps do hlbky cca 75 cm a na to plynule pokračuje izolácia steny tiež 20cm (EPS) . Je to rentabilné? Počítal to niekto, prípade sú na to grafy, kde by som to vedel vyčítať? Nie je to veľa? či toľko sa dáva? Strop je 40 a podlaha 15 (ale ešte by som chcel pridať 5 cm). Uvažujem nad tým, že tam dám zatiaľ 10CM XPS, ten ukotvím a neskôr na to môžno ešte prilepím ďalších 10cm. To by som už len lepil. Neskôr na to pôjde ešte tehlový obklad + na celú fasádu. S týmto súvisí aj moja druhá otázka, je lepšie, aby bolo zateplenie fasády väčšie ako zateplenie sokla? Teda aby tam bol "odskok", laebo to môže ísť v jednej rovine, bez viditeľného sokla. Ďakujem
Odpovedať
@peto125 dam ti radu zdarma, ked robis nieco na stavbe, tak to rob tak aby si sa k tomu uz nemusel vracat a bolo to na finale. Dnes stoji kubik styroduru napr 75E a o 2vroky to bude napr 90, lebo lacnejsie to uz nikdy nebude! Ja som dal 12+8 pred betonazou zakladovej dosky a mam pokoj. Stalo ma to smiesnych 800E vratane purpien na ktore som to lepil pri obvode zakladov 80m.
Odpovedať
http://kondenzace.kvalitne.cz/vypocet... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... ten odskok je len dizajnovy prvok, kludne to mozes mat v jednej rovine. Tehlovy obklad ma urcitu hmotnost to musis uvazit pri volbe a kotveni izolantu atd na ktory to budes lepit..
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 A máš nejaký prepočet alebo graf keď do podlahy chceš pridať 5cm izolácie to je rentabilné, pri takýchto veciach je dobré nájsť si spolahlivého projektanta a nechať to na ňom, namiesto špekulovania na internete. Ja čo mám prerátané tak do podlahy stačí 8 cm izolácie, samozrejme ide aj o to akej a nie pri pasívnom dome. Minochodom ako je napísané vyšie ten odsok na sokli je len dizajnová vec a dá sa to riešiť aj tak aj tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 hm, idea maximalne zateplit a v zapati to kotvami prekotvit na ,, reseto,, aby polys.udrzal tehlu ci kamen - 20 az 40 kg/m2 ? Extra draha fasada. A idea?
Odpovedať
Profilova fotka
@fotoarch nenosíte veľký zlatý prsteň a retiazku?
Odpovedať
@peto125 Už tu bolo dosť takých čo extrémne zateplili a potom sami zistili, že to až taký význam už nemá... Sporilo sa už na vnútornom vybavení , zariadení a radši fotky už prestali do albumu pridávať, Izolácie sú ok , ale tie základy sú prehnané. Mne osobne sa odskok sokel - fasáda páči. Ja mám 2 cm a na sokli mám imitáciu kameňa ktorý je potom skoro zarovno s fasádou ... je to tak pekne.... Veľký odskok 10 -15cm sa mi nepáči.
Odpovedať
@leilak1 Takze mi chces povedat, ze extremne izolacie su dovodom, preco si tí ludia nezariadili interier, resp. na zariadeni sporili? :-D Hluposti je tu popisanych dost, ale tato je unikat... Mne zas pride dost ujete, ked tu fotky z interieru niekto zacne pridavat. Ja chapem, ze zeny sa chcu pochvalit, ako paradne si zariadili, ale kazda minca ma dve strany. Nie len ze, okrem obdivu, mozu dostat aj necakanu navstevu, ked uz ten interier tak verejne poukazovali (myslim lupicov a vlamacov :-D ) ale mne osobne by aj vadilo, keby mi ktosi kopiruje barak ;-)
Odpovedať
@14054 nebud paranoidny. To si akoze vyrabas i vlastny nabytok, lebo ked vyrobia 10 000 skrin a ty si ju kupis, tak uz kopirujes ostatnych 9999 ludi :-D Baby nech si svoje cacky zdielaju na modrom konikovi, ale ked chlapi sem daju svoje osvedcene postupy vratane fotodokumentacie tak nie je nad to. Cena izolacie je nizsia ako praca, tak treba dat viac a spravit si to sam ;-)
Odpovedať
@rkorba O mna sa ty neboj ;-) Nie nevyrabam, asi 30 metrov od domu mam stolarstvo, vyraba on. A ano, zatial okrem stola, je vsetko na mieru, takze nekopirujem nikoho. Tu leilak riesi, ze mu chyba interier v albumoch nie ja... Len som mu napisal dovody, preco to tak je a ze s extrem. izolaciou to asi nebude. Si nemyslim, ze to je len moj nazor Zaizolovane mam viac, ako 90-95 percent ludi tu na MS a spravil som si to sam.... Co sa ceny EPS tyka, tak ja som sedy kupoval este za 45 eur kubik, neviem co stoji teraz, ale menej to asi nebude.
Odpovedať
@14054 Ty píšeš tieš hlúposti ...nič si uživateľovi neporadil ... Opakujem je to tak ...zamerali sa hlavne niektorý užívatelia na izolácie a hotovo ...lebo to bolo tak čím hrubšie tým viac lajkov som tu videl . Nečakanú návštevu ? čo bývaš v osade :-D Síce mám tu takých paraoidných staviteľov že sú viac zabezpečený alarmami , kamerami viac ako banka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?