Zateplenie zakladov,murov, nakres. poprosim vase postrehy

Profilova fotka
dobry den, prokladam sem nakres ako by som chcel realizovat vystavbu bungalovu. jedna sa o dom alfa115 a na jar by sme mali zacat. poprosim vase postrehy ci je moja predstava súpravan alebo by som mal nieco inak domysliet? dakujem
Odpovedať
Mam to tak isto ako planujes ty, ale este som sa nedostal po zateplenie fasady, to ma caka az na konci leta 2015 ;-) momentalne idem izolovat podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor ja som este ani nezacal stavat len kedze je zima a stavat budem na jar tak si to chcem presne premysliet aby som nemusel potom na rychlo vymyslat a rozmyslat. ten porfix c tam chcem dat ma R-3,05 sa mi vidi. len chcem vediet ci to je spravne ci to mam dobre premyslene.
Odpovedať
@stanleykoooo nopovú foliu teba dať este na styrodur robo
Odpovedať
@rob81 netreba XPS je nenasiakavy
Odpovedať
@stanleykoooo Ako planujes riesit hydroizolaciu? Uroven terenu mas v tej istej vyske ako dosku. Vraj aspon 30 cm nad buduci teren by mala ist hydroizolacia. Teda mal by si ju zahnut dohora - 30 cm. Na vysku ti styrodur vychazda 65 cm. Dosky XPS sa vyrabaju 60 cm. Z praktickeho hladiska dosky ukadat na sirku, ale spoj XPS-NEO ti vyjde o 5 cm nizsie. Podla nakresu vychadza 7,5 cm soklik. Ako to bude vyzerat? Radsej by som dal XPS do vysky vnutornej podlahy, teda do vysky 25 cm nad dosku. A ak planujes 20 cm NEO, tak by som dal 15 cm XPS, aby nebol taky velky odskok. Mozes sa inspirovat tymto: http://www.ytong.sk/sk/docs/11101-v20...
Odpovedať
@stanleykoooo na přízemní dům s přehledem stačí tl. zdi 250mm, jinak skladba v pohodě.
Odpovedať
Profilova fotka
@shark013 ako to myslis d tou izolaciou. Nalepit a nechat trvat von? Potom ked budu mury tak uu prilepit smerom hore? Povodne som nechcel davat BT a chcel som to obsalovat zo styroduru, neviem ci sa k tomu este nevratim, kedze rezat styrodur a salovat s neho mi pride asi robnaka robota.
Odpovedať
Profilova fotka
@rabies v projekte mam 38 tehlu ale bol som za projektantom a povedal ze 300por. v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@rob81 kol dokola stuplikmi k styro?
Odpovedať
@stanleykoooo vypustis 30 cm, potom ked budu mury zahnes nahor, tak ako pises. Alebo 2. moznost, vypustis 10 cm, ostane to zahnute nadol, pritavis cez to smerom hore 40cm siroky pas. Aj v prvom aj v druhom pripade by som izolaciu tesne pod vrchom prichytil tanierovymi hmozdinami do muriva. Pouzite XPS ako salungu sa dnes bezne robi, akurat je tu riziko jeho poskodenia pri natavovani hydroizolacie.
Odpovedať
@stanleykoooo rovnakou hrubkou chodte od fasady az pod zem. Pod zem nemusi ist XPS nakolko je to drahe riesenie, mozne je pouzit perimeter, resp. EPS 200S, na to nopovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleykoooo ahoj, tiez to mame takto. akurat nedali sme styrodur ale perimeter 14cm, zateplenie tiez 20 eps sedy, v podlahe nakoniec 19cm aby nam visiel poter. a este mame perimeter potiahnuty 25cm vysie, teda na uroven 0. vchod do domu mame bez schodov. ked to nechas tak ako to mas nakreselne, tak tam musis tad aj dva schody aby si vyrovnal tych 20 cm eps + 7cm ak budes mat podlahove kurenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@shark013 dakujem za rady, takze je dobre dat HI vyssie asi az kusok nad uroven buduceho terenu? @dominik_boksansky to si budem musiet prezistit s tym perimetrom, kedze cena za styrodur je riadna alka...
Odpovedať
@stanleykoooo jak píše dominik, eps pod zemí ochránit nopovkou. Taky to tak budu dělat. Jde jen o to zamezit přímému kontaktu vody a eps.
Odpovedať
Profilova fotka
@rabies a vrch nopovky zalouit do tej ukkoncovacej listy?
Odpovedať
Profilova fotka
pridavam novy nakres kde som upravil hydroizolaciu a vymenil styrodur za perimeter. pochopil som spravne vase postrehy?
Odpovedať
Profilova fotka
@rabies @silviu @dominik_boksansky @shark013
Odpovedať
@stanleykoooo nie je zrejma hrubka izolacie. Izolaciu pouzit rovnakej hrubky na zaklady ako na fasadu
Odpovedať
@stanleykoooo uděláš na sokl marmolit a nopovku pak přihrneš štěrkem v okapovém chodníčku, jestli ho tedy plánuješ.
Odpovedať
@dominik_boksansky já bych dal pod zem o min. 3 cm míň, aby byl sokl utopený.
Odpovedať
Profilova fotka
@rabies budem davat okolne okapove chodniky,nechcem mat zem riam po dom, koli dazdu, aby sa to tolko nespinilo.
Odpovedať
@rabies k comu je dobre mat utopeny sokel? Ja v tom vidim iba vacsiu pracnost a to nehovoriac napr o dome vo svahu. Okolo domu samozrejme bud okap. chodnik, resp. kamene, aby zemina nesla priamo na fasadu.
Odpovedať
@stanleykoooo Keď máš v projekte 38 tehlu a kúriš plynom, tak tú tehlu tam pokojne nechaj a nekoplikuj si život drahým zatepľovaním a ohrozením statiky užšou stenou. Nemajú múry začínať 50 cm nad terénom kvôli odskakujúcej vode z dažďa? XPS v základoch nenasiaka ani pri poškodení, nie ako perimeter, a je to lacná záležitosť.
Odpovedať
@radopp plyn je zadarmo? :) ak by mal napr. neobmedzeny pristp k drevu, tak by to malo logiku. Netrebalo by mu znizovat uniky tepla, lebo naklady na palivo by boli nulove. Kedze plyn zadarmo nema, a myslim ze ani ine vykurovacie medium, tak mu nerad hlupusti, ze nema dom tepelne izolovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp myslim ze koli cene sa mi skor oplati stavat z porfixu, co sa tyka statiky tak dom ktory ma vysku hrebena 3,6m od +-0 asi ju neohrozym tym ze vymenim heluz tehlu 380mm za porfix 300mm. cena za perimeter a styrodur je tiez podla mna pekny rozdiel nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ved na nakrese je vidno ze podlaha nebude na urovni terenu, a co sa tyka toho prveho radu ktory bude este v podlahe tak tam uvazujem pouzit ytong lambda, a z vonku bude vytiahnuta hore hydroizolacia. je to tak spravne?
Odpovedať
@stanleykoooo tu je podobna debata http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
@dominik_boksansky nevím k čemu je to dobřé, ale přijde mi to hezčí a stejně se musí oddělit sokl od fasády, takže pracnější to asi nebude.
Odpovedať
@stanleykoooo Vytiahnutie nopovky na prvy rad tehal je možno dobry napad. Steny z PorfixPlus (P2 - 420) široké 37.5 cm, sa pri plyne neoplatí zatepľovať. Návratnosť zateplenia je 25 rokov, a so zateplením môžu byť v budúcnosti problémy.
Odpovedať
@radopp Som zvedavy ako si vypocital, ze sa to pri plyne neoplati zateplovat. Mohol by si zverejnit vypocet?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?