Zateplenie sokla, styrodurom, prepojenie s kvadrou ytong

Prosím Vás o radu. Chlapi čo nám robili základy + platňu, šalovali platňu styrodurom. Nalepili 8 cm styrodur hrubý a 30 cm široký na jeden rad DT . Platňa bola tým pádom zašalovaná. Platňu zaliali, všetko ok. Potom nalepili lepenku Ipu, a vymúrali obvodové múry. Lepenku však nevytrčili , povedali nám že na ten styrodur pôjde už fasádny polystyrén 20 cm hrubý. Otázka znie: Uvažujeme nadpojiť na ten styrodur , ďalší styrodur 8 cm hrubý 25 cm široký na prvý rad kvadry a potom ešte všetko raz prekryť 5 cm hrubým a 50 cm širokým styrodurom. Nato dáme ešte mopovú fóliu, môžeme zem o to smelo oprieť, bude tento postup správny? Rozmýšľali sme dať na ten vodorovný spoj medzi prvými dvoma styrodurmi nejakú hydroizolačnú pásku a až potom to prekryť s tým 5 cm styrodurom. Bude to potrebné? Neprejde nám nejaká vlhkosť cez ten vodorovný spoj? Myslíme si že by to nemalo prejsť bude tam aj tá mopovka... Ďakujeme..
Odpovedať
Zmen tu temu na diskusiu ked ta zaujimaju nazory a nie otazku kde sa neda pisat viac krat. Naco chces davat styrodur vyssie? Chces to zasypat hlinou, chces mat vyssie sokel? Styrodur nesaje vodu takze nic vodorovne nepotrebujes na lepit.
Odpovedať
Profilova fotka
Zem nemôžete oprieť o styrodur.Mráz ju vtlačí do styroduru.Nopovú fóliu musíte zasypať štrkom nie hlinou aspoň 20-30 cm od vrchu terénu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?