Zateplenie monolitického základu

Dobrý deň, ako je najlepšie zatepliť základ z monolitického betónu? Mám naprojektovaný základ má výšku aj s betónovou platňou 90 cm. Betónová platňa je 20 cm pod úrovňou terénu (po položení podlahového kúrenia a nášľapných vrstiev sa podlaha dostane do výšky okolitého terénu). V projekte mám predpísanú izoláciu základu. Chcel by som ušetriť čas a peniaze a betón priamo vyliať do zeme (na betón by už nešli DTčka, ale priamo by som napojil platňu). Dá sa takýto základ zaizolovať bez šalovania? Postačilo by obložiť výkop polystyrénom a pripevniť ho k zemine polystyrénom? Je to dobrý nápad, alebo sa takto dostanem len do prúseru?
Odpovedať
Za prve ani neuvazujte ze doska bude pod urovnou terenu. PRvy velky dazd ci topenie snehu Vam ukaze preco. Preco nedat aspon jeden rad DT? Je to robota na jeden vikend, ulozit, zaliat a zasypat zemou. Uspora par sto € sa Vam kruto vyplati v buducnosti. Inde Vam ujdu tisicky. A polystyren polozit do vykopu nie je dobre riesenie, musi to byt nejako stabilizovane ako salung, t.j. dosky alebo take nieco. Ja som zlepil dve dosky po 8 cm a aj tak mi to poohybalo. Keby to dnes robim vylejem beton do rovneho zacisteneho vykopu, potom obkopem a prilepim XPS alebo ten XPS poriadne zasprajcujem. Pripadne na spodok urobit maly betonova zaklad a potom ukladat DT s EPS a netreba obkopat.
Odpovedať
@niless ja mám dosť plytký základ (90 cm aj s 20 cm platňou), aby nejako fungoval, tak betón by mal mať hrúbku/výšku aspoň 50 cm. Zostane mi už len 20 cm na tvárnicu + 20 cm na samotnú dosku.. Bude to postačovať? Betónová platňa je 20 cm pod terénom, ale terén na ktorom je dom je 30 cm nad okolitým terénom (malo by to postačovať)..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?