Zateplenie celej zakladovej dosky

Ahojte, co si myslite o zatepleni celej zakladovej dosky, ako ponuka napriklad tato firma? https://www.austrotherm.sk/pouzitie-v... Kedze je hmotnost domu docela nerovnomerne rozdelena, nemoze sa ta izolacia pod domov casom znehodnotit, popraskat alebo neviem co a nasledne sa porusi statika celeho domu? prikladam link aj na video: https://vimeo.com/132922492 Dakujem.
Odpovedať
neprehanaj to lebo sa z toho zblaznis ako ja...
Odpovedať
Profilova fotka
@skritfan zakladanie domu na doske je celkom bežný postup, ktorý sa robí ak nevyhovuje založenie na pásoch napr.problémové podložie.....alebo sa dnes robí práve kvôli odstráneniu tepelného mostu. .XPS bude pod 25-30cm železo-betónovou doskou bez problémov lebo celá hmotnosť domu sa rozloží na celú plochu. Samozrejme dosku musí spočítať statik. Je to asi finančne náročnejšie ako pásy a treba počítať s tým že do podlahy už sa nezmestia väčšie alebo dlhšie rozvody kanalizácie. No nie je to žiadna veda.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my tak budeme mať.tiež som sa toho bála ale vraj sa to robí bežne ,nie je to žiadna novinka.
Odpovedať
Profilova fotka
zbytočné predraženie stavby, žijeme inde, ale keď na to máte....
Odpovedať
Mysky v tom polystyrene budu mat raj :D
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 sú aj opačné názory https://atelier-dek.cz/zalozeni-pasiv...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt ešte som nepočul o tom že by sa niekomu do XPS na dome (ktorý je na každom novom dome) dali myši ....
Odpovedať
@eagleowl mne sa dali do perimetra.
Odpovedať
@skritfan ja mam tak zalozeny dom. pod ZB doskou (300mm hrubky) mam 280mm XPS, pod tym makadam. zvisle mam 350mm XPS a nopovu foliu. medzi XPS a beton som este umiestnil hydroizolaciu z fatrafolu, aby som nemusel riesit vlhnutie murov.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja holt, Wien bleibt Wien
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl milujem takéto pekné obrázky, ktoré vychádzajú z nepodložených predpokladov. Niečo ako trvalá teplota v hľbke x m pod povrchom im nič nehovorí a izolačná a akkumulačná schopnosť zeminy tiež. Nemeriam, ale mio 23 by možno doplnil
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nuž pravdu povediac.....neviem ako súvisí Vaše tvrdenie "zbytočné predraženie stavby" a môj link na článok "Založení pasivního domu v ekonomických souvislostech" s Vašim konštatovaním že sú tam pekné obrázky.....na konci článku je tabuľka, ktorá hovorí že založenie na XPS nevychádza viac ako na pásoch. (hoci na Slovensku to platiť nemusí, lebo u nás tých pár firiem čo to vedia spraviť si za to dajú riadne zaplatiť. )
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eagleowl len poznámka - povodný autor príspevku nepíše o zakladaní na doske, ale jeho link obsahuje zaizolovanie štandardnej základovej dosky Austrothermom, čo je aj podľa mňa úplne zbytočné, píšeš o inom ako je pôvodný príspevok
Odpovedať
Profilova fotka
@sgi320 píšem o založení stavby na základovej doske (nie na pásoch) tak ako to ukazuje video v zadaní autora príspevku.....alebo nerozumiem o čom píšeš ty.
Odpovedať
@eagleowl tak uz si pocul :)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt ak niekomu viac vyhovuje EPS v dome ako pod domom je to jeho voľba....jedna myš leto nerobí :) ..... vtáci si do EPS fasády tiež občas spravia dieru....ale je to tak zriedka že to nikto nerieši ako dôvod na to aby si nedal na dom také zateplenie. (A naviac ...aj tak som stále nepočul....lebo perimeter nie je XPS ale EPS. :-D )
Odpovedať
@eagleowl porovnavas vtaka s mysou a este aj slovickaris, v pohode mas pravdu, drz sa :D
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt porovnávam vtáka z myšou ? :) zvláštna dedukcia... ja myslím že hovorím o tom že minimálne dodnes nie je známe že by sa myši s obľubou ubytovávali v základovom XPS.....možno sa to raz naučia....no dnes tomu tak nie je a za to že tento systém je u nás relatívne nový ľudia k nemu nemajú dôveru..... Porovnávam dôvody použitia XPS pod dom a EPS na fasádu alebo XPS na zateplenie základových pásov.....zaujímavé že tak zatepľuje každý a nikto z myší nemá obavy.....neviem o nikom kto by tu na fóre namietal použitie EPS na fasádu alebo XPS na zateplenie pásov napriek tomu že sú známe prípady keď sa do EPS zahniezdi vtáctvo alebo ho začne preklepávať chudák ďateľ... Ak más iné vedomosti o tom aké problémy sú z hlodavcami pri založení domu na XPS tak si o tom rád prečítam..... Tak že v pohode ...máš pravdu ....drž sa :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?