Zateplenie a hydroizolacia zakladov

Ahojte...prosim Vas o radu. Mame zaklady zvusene na 5 DTeciek aby sme dosiahli uroven komunikacie. Salovanie deky bolo urobene styrodurom 5cm, takzr do urovne 60cm je to zaizolovane ale netteba dat hlbsie a hrubsie? A ako hydroizolacia...nopovka po celej vyske? A zahnut ju dolu a obsypat... Co poradite ..Dakujem
Odpovedať
@37mino37
Odpovedať
@37mino37 nopovka nieje hydroizolácia, ale ochrana pred mechanickým poškodením. Naopak styrodur je hydroizolácia, alebo teda plní funkciu hydroizolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
nopovka nieje izolácia, je to ochrana hydroizolácie. Ako budete izolovať základy z vnútornej strany?
Odpovedať
@jan45 Takto ako sa to robí v Poľsku ;-) http://www.modrastrecha.sk/blog/roboz...
Odpovedať
Profilova fotka
@37mino37 nopova folia nie je HI .. takisto ani styrodur... @roboza...
Odpovedať
Profilova fotka
Nopovú fóliu a už vonkoncom nie styrodur, nemôžete použiť ako alternatívu za hydroizoláciu!! Styrodur je tepelná izolácia a nopová fólia plní vyslovene iba účel proti mechanickému poškodeniu podkladu. Základy z DBT ako také izolovať nemusíte (hydroizoláciou), dôležité však je, aby ste potom odizolovali betónovú dosku od obvodových stien. Tzn. keď budete mať zrealizovanú betónovú dosku, túto potom napenetrovať a následne riadne a zodpovedne zrealizovať hydroizoláciu. Pokiaľ však chcete tepelne zaizolovať vyvýšené základy, tak samozrejme styrodur použiť môžete, ako ochranu proti mechanickému poškodeniu styroduru obsypom, použijete nopovú fóliu, pričom styrodur je nutné nopovou fóliou chrániť po celej výške.
Odpovedať
Dakujem za reakcie ale sme sa nepochopili...teda Ja som to zle napisal Snazim sa tu dat foto ale nedari sa mi. Klasika zaklady z 5tich DTeciek, 15cm deka. Na salovanie pouzity 5cm styrodur, to znamena ze 15 cm deku plus 45cm DT prekryva styrodur. Ale chcem vediet ci ma zmysel este "zateplit" styrodurom aj ostatne DTecka a potom to obehnut este nopovkov a az potom to zasypat.
Odpovedať
Myslím že to môžeš potiahnuť až k zemi sturom a dat nopovku. Budeš mať ochranu proti premrzaniu od spodu. Vsak tam toho uz vela nepôjde.Mrznuca hlbka je 80cm. Na platni oddelis mury ipou,takze ju treba zahnut za úroveň platne smerom dole . Len neviem ako to urobis ked tam mas ten styro. Ja som lepil ipu az po odliati platne potom penetrak a nalepot ipu pod nosne mury ,zahnut za uroven platne. Potom potiahnut múry a prekryť to dalšou vertikalnou ipou a na to nalepiť styro zakryť nopovkou ,10 cm na uroven terénu, + ukoncujuca lišta
Odpovedať
@roboza styrodur nie je hydroizolacia! styrodur je tepelna izolacia.
Odpovedať
Profilova fotka
@37mino37 ja som izoloval aj pasy a pravdu ti poviem neviem ci to ma zmysel a ani sa to nikdy nedozviem :) chcel som to urobit a hotovo, radsej nieco ako nic ,naklady minimalne, den roboty.
Odpovedať
@staviamedomy Preto som napísal, že plní úlohu hydroizolácie aj keď je to teda tepelná izolácia. Je nanasiakavý a odoláva tlakovej, podzemnej, povrchovej vode. Za normálnych podmienok betón nieje potrebné chrániť pred vlhkosťou. A ak sú základy obložené styrodurom, tak sa ku základom voda z vonkajšej strany nedostane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?