Zateplene základových pásov

Profilova fotka
Je to dôležité alebo to mozem pri zakladoch ignorovať? Ma to niekto z vas?
Odpovedať
ako keby tu uz nebilo o tom popisaneho viac a dost
Odpovedať
@cowboy1986 My nie. Zatiaľ. Ale zateplím len časť tesne pod povrchom, kde sa najviac strieda teplota - tam to má najväčší zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr A zetepliť základy teda mozem aj s podlahovým pol.?
Odpovedať
@niedermayer áno, je síce nasiakavejší než xps, ale je podstatne lacnejší prípadne použiť Roofform, ten je do vlhka určený a má tiež nízku cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ďakujem. A treba dať aj tekutu lepenku na betón?
Odpovedať
netreba, len prilepiť a vodorovnú HI ohnúť
Odpovedať
Este taka amaterska otazka - pre istotu. Mam uzavretu hrubu stavbu, zaklady budem zateplovat az po zime. Nemam DT-cka na zimu niecim osetrit, alebo ich mam nechat tak? Myslim z dovodu striedania cyklov voda-mraz, predsa len su pri zemi, kde je vlhko a mokro. Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Roofform už nevyrábajú..
Odpovedať
@niedermayer :-|
Odpovedať
@blacksr @niedermayer
Odpovedať
@cowboy1986 urcite musite zateplit. V pripade ak nezateplite vznikne tepleny most a je dost prevdepodobne ze v kutoch pri podlahe budu vznikat plesne. A polystyren urcite nie podlahovy. But to bude xps alebo perimeter. Taktiez by som urcite dal hydroizolaciu aj na DT tvarnice.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoldy83 Chcela som sa opýtať,chceme zaťepliť základy,XPS je dráha,čítala som že Perimer je rovnako dobrý,a je o polovicu lacnejší.Mate skúsenosti z Perimerom?Je rovnako odolný voči vlhkosti ako XPS?A stačí dať nad zakladnu dosku 20 Perimer?Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@oxichuda O polovicu lacnejší nie je, ale lacnejší je. Je určený do zeme a vlhka. Taktiež ešte ďalšia možnosť: podlahový EPS 200 S alebo Roofform. Všetky tieto sú na toto určené. hrúbku 20 myslíte v cm alebo mm ?
Odpovedať
@oxichuda http://www.asex.sk/index.php/rozne/94... @zoldy83
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ževraj EPS prepušta vlhkosť,nieje taký dobrý ako je Perimer či XPS
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ano tuto stranku už som pozerala,poučne.dakujem
Odpovedať
Rozhodne by som nezatepľoval základy EPS 70-kou. Jeden príklad : Každý rok na zimu zakrývam bazén tak, že na hladinu poukladám polystyrén... Zo začiatku som používal eps70 a po zime som ho nevedel vybrať z vody. Bol nasiaknutý vodou a neskutočne ťažký... Potom som kúpil eps 150 a slúži doteraz. Žiadne náznaky nasiaknutia vodou...a to už ho používam šiestu sezónu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirom113 rozdiel v nasiakavosti medzi 70 a 150 je len 2%. Musel tam byť aj iný rozdiel. Treba si uvedomiť, že základy nestoja vo vode a naviac k EPS 70 odporúčam dať nopovú fóliu. Hydroizolácia stavby je nad soklom a tak je zbytočné používať úplne nenasiakavé materiály.
Odpovedať
@asex jasné..., ja som len taky príklad dal, ktorý ma dosť zarazil.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@mirom113 Pozerala som ze cenu teraz su rovnake na EPS z tvrdostu 200 hrubka 100 mm,zevraj len tuto tvrdost je mozne pouzit pri EPS bez nopovej folii.A SYNTHOS XPS 30-IR hrúbka 100 mm je v akcii za 10 eur za kus,tak isto ako EPS 200
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?