Zalomenie hydroizolácie do pravého uhla na rohoch

Potrebujem nataviť zvislú hydroizolíáciu na vonkajšiu stranu steny. Medzi základovým pásom a múrom z DT už izoláciu mám, Vo viacerých člankoch som čital, že pri natavení zvislej izolácie treba spraviť fabión s polomerom min. 4cm, aby sa zabránilo poškodeniu asfaltového pásu. Našiel som i článok, kde sa píše, že to nie je potrebné. Mám asfaltový pás od Icopal - Elastobit GG 40. Je potrebné spraviť fabión ? Ak áno, ako je to potom s izoláciou vonkajších rohov ? Treba ich zaobliť ?
Odpovedať
@stavepeter Myslím. že ten nábeh málokto robí. Ostré hrany rohov sme zabrusovali na polomer tak 1 cm.
Odpovedať
Vďaka za odpoveď viktor811. Vypátral som ešte presnejšie info, a to že nové asfaltové pásy (vrátane toho, ktorý mám od Icopal) majú vnútri umelohmotnú tkaninu, ktorá robí pás oddolný aj keď sa nespraví fabión s polomerom 4cm. Môže to nejaký odborník potvrdiť alebo vyvrátiť ? Lebo v prevažnej väčšine zdrojov sa píše, že ten fabión treba.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavepeter Treba ti izoláciu na vonkajšiu stranu steny ? Aká je situácia - výškové pomery terénu a základovej špáry ?
Odpovedať
Profilova fotka
u modifikovanych asfaltovych pasov ten fabion robit netreba lebo su elasticke a Elastobit GG40 je modifikovany pas takze fabion nemusis robit
Odpovedať
@laco17 Áno, izoláciu na vonkajšiu strany steny - na zasypané časti o ktoré sa bude opierať svah. V najvyššom mieste bude zasypaný 2-metrový múr asi do výšky 180cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?