Zalievanie základovej dosky

Profilova fotka
Ahojte strecháči. Súrne potrebujem poradiť, či je ešte možné teraz tento týždeň zaliať platňu. Nevieme sa rozhodnúť kvôli počasiu, či nebudú robiť problémy mrazy.Zajtra ešte musíme ošalovať a dať kari siete, ale či sa to vôbec oplatí. Ak by ste to na našom mieste už nerobili, tak to máme nejako prikryť tie základy? Ja viem, že je to na poslednú chvíľu všetko, ale tak to vyšlo a nechceme spraviť chybu .Ďakujeme krásne za odpovede.(dúfam, že povzbudivé :-) )
Odpovedať
@slavusal ak su neake zimne zlozky do betono mozno . Ale osobne by som to uz nechal tak.
Odpovedať
My sme zalievali teraz vo stvrtok a vsetko dobre dopadlo, dali nam do betonu prisadu proti mrazu a platna je v poriadku...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavusal len robte, toto má k zime ďaleko.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujeme za odpovede.celkom potešili.bude to o trochu drahšie ale už to chceme dokončiť a cez zimu plánovať ďalšiu etapu.:-)
Odpovedať
Aj mna to caka zalievanie platne tento tyzden.len firme sa moc nechce ked mrholi. Este sa opytam, aka ma byt vrstva kameniva pod platnou? lebo mne to dali asi 5cm co sa mi zda malo.platna bude 15cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx 5cm sa mi zda tiez celkom malo.kolko mas v projekte?
Odpovedať
Profilova fotka
Viem ze sa to technicky este da, ale ja by som to uz asi nechal na buducu jar...
Odpovedať
@richard71 v projekte je 10cm uvibrovana vrstva a 15cm betonova platna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to tiež nechal tak ak to nesúri cez zimu ti aspon lepšie sadne závoz základov ale určite sa to dá z nemrznúcimi prísadami
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx a preco ti to tak nespravili? ci si sa s nimi tak dohodol? mas stavebny dozor?
Odpovedať
@richard71 uz nech to dorobia a viac nechodia. To je druha firma co nevie robit. Odteraz si vsetko budem robit sam. Stavebny dozor mam ale este nebol ani kuknut aj ked som mu volal. Uz ziadnu stavebnu firmu nechcem ani vidiet, su to amateri co maju brigadnikov a ludi nacierno ktori nemaju ziadne skusenosti so stavanim...
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx mrzi ma ze mas takuto zlu skusenost hned na zaciatku..ak sa da firmy treba preverovat a hlavne....zmluva o dielo..platenie po ciastkach.. tak mas jedinu sancu ze ked sa aj nieco do**** vies to aspon riesit cez peniaze.. vela pevnych sil do stavby.. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 co z toho, ze ma firma dobre refencie z minuleho roku, ked tento rok meni brigadnikov co nemaju ani sajnu o staebnictve. Kaslat uz na tie peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx je to presne ako pises. Slovenskym firmam vstup prisne zakazany!! Cest vynimkam ktore sme este neobjavili...
Odpovedať
nechaj to na jar a oddycuj a premyslaj nad cielavedomou pracou na dome. myslis ze pred Vianocami zozenies dobrych stavbarov?
Odpovedať
@slavusal pozrite pocasie. Ked mate cez den nad nulou a v noci do -5 ziadny problem. Ked beton stvrdne uz mu mrazy nevadia. V betonarke davaju prisady do betonu v tomto pocasi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte raz vďaka za odpovede. Predsa len sa do toho pustíme.Nech už nad tým nemusíme premýšľať cez zimu. Do betonu pravdaže pôjde tá zmes proti mrazu. Počasie u nás nie je také hrozné, nočné teploty do -3, takže si myslím, že sa to ešte dá. Ale je to na úplne poslednú chvíľu :-) No a k tým firmám. My sme oslovili jednu firmu, lebo manžel sa zo začiatku bál ísť do toho sám, ale ked sme videli tú cenu, že 8 300 Eur, tak sme sa rozhodli urobiť to sami. A to zo základov sme už mali vykopané, vysypané štrkom, vyčistené základy a cena bola aj bez hromozvodov, kanal. rúr a roboty a elektr. prípojky. Takže treba viac času a menežovania, ale za tie ušetrené peniaze to stojí zato. Svojpomoc nás komplet výjde na 5200 Eur, čiže skoro o polovicu menej. A muž by tam bol tak či tak, a makal by tiež ( lebo jemu by to nedalo, len pozerať). Takže dík a držte palce :-)
Odpovedať
@slavusal ta cena 8300€ neni az tak vela. Ja som mal ponuky od 6000-20000€ A to je dobry rozdiel. Ale uz by som to ziadnej slovenskej firme nedal spravit ani zadarmo. Ak by som to robil sam tak by ma to tiez vyslo do 5000€ a mal by som to kvalitnejsie.
Odpovedať
Ja idem zalievat zajtra alebo v utorok a vobec nemam stres, neiaky velky mraz nebude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?