Zalievali ste debniace tvárnice ručne?

Stavbári, zalievali ste DT ručne? vychádza nám to cca 190ks, približne 6 kubíkov betónu...Dá sa to zvládnuť? Svokor špekuluje, že dá si vyliať beton z domiešavača do nejakej provizórnej vane a bude na tačkach nosiť..mne sa len rozum pozastavuje. Dá sa to zaliať aj domiešavačom bez pumpy?(prístup je z 3 strán...). Dá sa regulovať tok betónu z domiešavača? Ako by ste to riešili? Poraďte...
Odpovedať
ja som zalieval z domiesavaca bez pumpy. domiesavac sa nastavi na jeden koniec a postupne sa posuva..takto som zalieval DT na celom dome :)
Odpovedať
my sme zalivali ručne, teda nie ja, byli na to lidi :) dva rady DT, dom má asi 200m2 a zvládli to tušim za deň, možno dva a boli štyria
Odpovedať
aj my sme zalievali ručne. celkom bolo 158 ks (30 cm). Ráno sme začali okolo 7:30 a o 11tej sme boli hotové. Robili sme to štyria. :)
Odpovedať
@kralovna123456 Zalejte to z troch strán z domiešavača a štvrtú tak, ako to navrhuje svokor. My sme zalievali 400ks DT40 pumpou, mali sme prístup len z 2 strán. Sám za seba poviem, že do ručného zalievania by som nešiel.
Odpovedať
zalievali sme cca 300ks DT30 a 150ks DT40, robili sme to pumpou (resp prisiel domiesavac, co ma aj pumpu) a za hodinu a pol bolo vsetko hotove. Za tu drinu to nestoji, rucne sa to da urobit sice lacnejsie, kedze vsak nemam taku velku rodinu, zvolil som toto riesenie a nelutujem. Kamaratov budem potrebovat na stavbe este xkrat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Áno ručne, miešalo sa v miešačke, potom sa vylialo do lyžice na UNC a vylievalo sa do tvárnic.... My máme zastavanú plochu 17x10 m a výška na jednej strane 4 rady, na druhej 1,70m....
Odpovedať
u nas to bolo 220ks, DT40, 6 kubikov. Prisla pumpa, svagor chodil s hadicou a reguloval beton, ja som kontroloval a pechoval:-), Kedze tlak z pumpy bol velky, pechovanie z mojej strany bolo cisto kozmeticke. 45 minutova praca, platili sme hodinu za pumpu = 69e. Dlhsie som sa pripravoval na ten beton a pumpu ako trvala samotna praca:-) Plot budem opat riesit takto
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja som zalieval s UNC. V radlici mal snek, s ktorym miesal beton. Strk si nabral sam, vyliel som tak 4 vedra vody a tri mechy cementu. Behom chvile to mal premiesane. Zo spodnej strany radlice mal otvor, na ktory isla siroka hadica. Cez tento otvor sa beton vypustal do DT. Celkovo 16 m3, za styri hodiny hotovo.
Odpovedať
Urcite domiesavacom bez pumpy ak mas pristup z 3 stran. Ja som mal rovnako pristup. Domiesavac sa postupne posuval a na strane kde nebol pristup sme zlab na domiesavaci zdvihli do co mozno najyssej polohy a napojili dalsie zlaby, bolo to dost dlhe a tazke, tak sme ich vzdy po pusunuti v strede podlozili doskou. Za hodinku zabetonovane. Dom 15x7, dva rady tvarnic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?