Zaklady zacat/nezacat?

Zdravim, oplati sa teraz zacat robit zaklady? Vzhladom na pocasie/teplotu. Urobit len pasy alebo sa pustit aj do deky? Nevadia pripadne jemne mrazy tuhnutiu betonu?
Odpovedať
Profilova fotka
Po deku kludne. V betonarke daju prisady a je to. A na jar mozes hned zacat stavat :)
Odpovedať
Ty vieš kde v SR ideš stavať a aký tam býva November. Vykopať základy a zaliať základovku ti musí šikovná partia zvládnuť za pracovný týždeň. Záver tohto a ten nasledujúci vyzerá na juhu dobre. Síce sa tuším môže betónovať aj v mínusových teplotách, ja by som to ale nerobil. Vyhovujúci betón aj do mrazu (do akého už netuším) vie ale každá betonárka namiešať. Zavolaj poinformuj sa ak by si staval aj ďalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto Ja som začiatkom novembra začal kopať (zdržalo ma stavebko). Do Silvestra som bol pod strechou a s oknami... A v júli som kolaudoval. Všetko sa dá. Ja som sa dohodol s miestnou firmou, že budú mať robotu pre 3 chlapov na celú zimu. Doniesli si liatinovú pec, napojili do komína a pekne sa fachčilo...
Odpovedať
@epto veniec musi byt do mrazov hotovy. Strecha sa da robit aj v januari. Urcite zacat, betonovat a murovat sa da do decembra.
Odpovedať
@epto ideme tento tyzden zalievat zaklady na zahradny domcek. V betonarke mi povedali, ze zatial netreba nic pridavat do betonu kvoli teplotam. ale zalezi to asi od oblasti kde ides stavat. my sme okolie SC.
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko sa da, ked sa chce.. len bolo by najlepsie keby veniec bol co najskor hotovy
Odpovedať
Mury tahat nebudem, zaklady a deka. Necham cez zimu postat a az na jar zacnem tahat mury. A miesto: juzna cast vychodneho slovenska. Skor mi islo o to, ako beton zreje v takych nizkych teplotach...
Odpovedať
@epto Nečakaj a začni. Ja mám vo štvrtok stavebné konanie zoženiem podpisy a začínam s výkopom. V zime sa tiež robia výstavby. Tak ako hovoria trochu prímesy do betónu a niet sa čoho obávať.
Odpovedať
@leonardom a toto môj muž nechce pochopiť,že možme začať ešte keďže nám len v pondelok (od 20.7.vybavovania)odovzdali stavebné...
Odpovedať
Profilova fotka
@sonulka81 Nemozete, pokial nemate vyznacenu pravoplatnost :)
Odpovedať
@viperko ale on nechce kopať v polke novembra...právoplatnosť je od 10.11.zatiaľ sa vyrieši hypotéka....
Odpovedať
Profilova fotka
@sonulka81 co chce on nie je podstatne, jeden radioaktivny sused a mas na krku problem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj myslím,že nebude žiadny keďže nemáme zatiaľ žiadnych susedov....sú prázdne pozemky zľava a zprava...len oproti cez cestu zatiaľ stavajú
Odpovedať
Profilova fotka
@sonulka81 ale natriet na stavebnom ta moze ktorykolvek dobrak nie len ten priamo susediaci.
Odpovedať
@sonulka81 Natriet ta nemusi vobec nikto. Myslis, ze Vavro chodi poslepiacky po dedine? Hned mu das zarobit na vianocne odmeny ;-)
Odpovedať
@majkoj nejde o natretie...začali by toho 10.ale on nechce už teraz vobec nič robiť,že až nabudúci rok...
Odpovedať
Profilova fotka
@sonulka81 Nooo... Ono je to tak, že ja som to tak mal vymyslené... Pôvodne sme chceli totiž začať v septembri, ale dorábal sa projekt (profesie) žiadosť o SP som si podal v júli - všade dovolenky - tak sme už len čakali, kedy to naštartujeme. Stavebko sme dostali nakoniec až v októbri. Všetky siete som mal - lebo sme stavali pri vlastnom existujúcom dome a ja (s mojou, pravdaže :-) ) sme vedeli, že nezačať znamená stratiť minimálne 1/2 roka. Ako povedal dvojnásobný premiér Miki: Kde je vôľa, tam je cesta... ;-)
Odpovedať
Zaciname zajtra....
Odpovedať
nemate niekto skusenosti s kosickymi firmami na vykopove prace? viete mi niekoho poradit? ma niekto skusenosti s firmou Turkon?
Odpovedať
Tak, zaklady zaliate :)
Odpovedať
@epto My sme dnes vykopali v pondelok zalievame. Pokial nebudu dlhodobe denne mrazy alebo betonku nezavru tak ma nic nezastaví :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eden04 Ahoj mam kolegu ktory ma bager. Je z Kosic - okolia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?