Zaklady pod urovnou cesty

Dobry den, rozmyslame nad kupou domu. Ide o drevodom, vyhotovenie je velmi kvalitne, je pasivny, 2 podlazia. Cena je tiez velmi dobra. Jediny problem je, ze ma zaklady pod urovnou cesty, prizemie je teda asi 20-30 cm pod urovnou cesty. Od spodnej vody je zaizolovany dobre, hydroizolacia je v poriadku. Cely pozemok je mierne spadovany. Nas znamy nas ale odhovara, vraj budeme mat problem s dazdovou vodou a budeme mat jeden velky bazen. Da sa tento problem dobre riesit? Kam s vodou? dakujem
Odpovedať
Debniacimi tvarnicami a navozom pod zakladovu dosku sa zodvihnut nad cestu....takto som to spravil ja
Odpovedať
Profilova fotka
@brinza myslim ze ten dom uz je postaveny a pochybujem ze ho budu chcet rozobrat dvihnut a opat zlozit. aj ked lego to je.
Odpovedať
Profilova fotka
@evulienkaslx 20-30 cm nie je tak veľa. Keď je to už hotový dom, tak treba riešiť zamedzeniu prístupu- teda stekaniu vody z cesty do dvora smerom k domu. Pri ceste urobiť v oplotení múrik a dobre ho zaizolovať. A z vnútornej strany hneď za múrikom pre istotu dať žľabové rošty a odvádzať dažďovú vodu pod zemou smerom mimo domu - do vsakovacej jamy, alebo do zbernej nádrže na polievanie. Terén smerom od plota k domu postupne kaskádovo upraviť tak, aby dom bol nad terénom. Pred vchodom (aj vchodom do garáže ka máte) znovu dať odtokové žľaby. My tak máme jeden roh domu lebo náš pozemok sa zvažuje, a žiadny problém s vodou z cesty, tá sa na pozemok nedostane :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?