Základy pod schody

mam otazku. v projekte nemame zaklady pod schody kedze sme chceli drevenne alebo atke tie nejake zelezne. Kebyze chceme schody vyliat betonom a klasicky ich salovat treba pod ne nejaky zaklad ci staci zakaldova doska a vynechat potom polystyren v poteri?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Ale pravdepodobne kde je schodiste je zaklad ci nie? Tie muriva okolo su asi nosne.. ale inac najlepsie ked tu das fotku nakresu ;-)
Odpovedať
@mio23 - pozri do fotoblogu. schodisko pojde po obvodovom nosnom murive
Odpovedať
Profilova fotka
kto ti robil projekt si to snim prejdi.. ale vypada ze mas nadej..
Odpovedať
@mio23 - ako to myslis ze mam nadej? treba tam dat zaklad s dt alebo staci vynechat polystyren v poteri? Idem hore DT-ckami s 5timi sarami a ostatok bude navozene strkom.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Neni mi to uplne jasne ale tie schody ti zrejme idu popri nosnom murive a to nosne ma zaklad, ci? prejdi to s tym co to projektoval.. na fore to moc neries.
Odpovedať
@mio23 - jj. idu popri nosnom murive a to ma pravdaze zaklad. Cital som akurat ze nie je nutne davat zaklad pod schodisko ak je vystuzena zakladova doska vacsim zelezom a je previazana so zakladmi. Preverim si to aj inde. A riesim to pretoze firma mi robi zaklady pod komin ktory bude nerezovy a vravel som im uz ani neviem kolko krat ze tam zaklad netreba. Tak ma napadlo ze co so zakladom pod schody.
Odpovedať
pod ZB schody zaklad je jednoznacne nutny,mal by byt taky aky je pod nosnymi prieckami a to preto lebo schody su oprete v 3 bodoch - zaklad,obvodova stena kde je zasekana drazka,strop kde su previazane zelezom zo stropnou doskou co navrhne statik,ja mam U schody a mam ich uchytene tak ako som napisal,ale ak nemate v plane ZB schodisko ale ine tak by to mal odobrit prinajmensom stavebny dozor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?