Zaklady ,platna

Profilova fotka
Pozdravujem vsetkych ,mam otazku pozemok ma vyskovy rozdiel cca 0-1,25m v dlzke 15 m,to znamena ze ked potrebujem urobit platnu tak na jednej strane ked priznam aspon dva DT 50cm tak na opacnej strane my treba min 7 radov DT .Beton bude dost nakladny ako vyriesit zaklady aby som usetril
Odpovedať
1
2
@skin1984 betón bude to najlacnejšie na stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Nevyriesis a neusetris.Potrebujes stupnovite základy,ktoré zaručia stabilitu celého domu.Nase základy 9x15 m (1.roh=2 DT,2.roh krížom=7 DT).Cena základov aj s prácou,betónom a materiálom 9500€.
Odpovedať
navýš si hypo o 10K a sprav pivnicu.. vybavené. Mám to rovnako. Keby že to mám zrovnávať a navážať tak ma to vijde možno polka z ceny toho čo som vrazil do pivnice... pivnica 14x5. keby že to robím znova tak spravím pod celým barákom nie pod polkou..ten priestor na haraburdy je na nezaplatenie. máš niekoľko možnosti, buď to odkopať a dať do roviny+spraviť oporák.. alebo navoziť a zhutniť, prípadne vymurovať pivnicu a nato nadviazať pak s platňou.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmyslal som ze by stacilo pri takom mnoztve a hlbke vykop 1m ( zaklad sirka 50 cm hlbka 50 cm s armaturov a nato vyskladat DT 30 + roxory 8 cm) .
Odpovedať
Profilova fotka
@petrika141 To ti robila firma ...?
Odpovedať
@skin1984 nemôžeš sa zakopať? prečo potrebuješ na svahu dvíhať dom o cca 70cm?
Odpovedať
@skin1984 Tak tak. Načo to dvíhať. Na hornom konci zarovno terénom a dolný 125 cm na DT. Aké miestnosti budú v tej hornej časti? Pozemok od ulice stúpa alebo klesá? Orientácia pozemku...
Odpovedať
Profilova fotka
@skin1984 mne by prislo fajn riesenie spravit pivnice ako ti tu napisal aj stefanl
Odpovedať
@dedo758 odkial vies, ako hlboko ma spodnu vodu? Podla mna dal malo info, aby sme mu vedeli radit pivnice. Ak tam ma spodnu vodu plytko /tak ako ja/, ho pivnice vidu veeelmi draho. Ja som vpredu 2 dt, vzadu 5..
Odpovedať
Profilova fotka
@skin1984 Áno,partia robotníkov.Cena práce:2000€.Pivnicu sme zavrhli hneď, ako ti to tu niektorí radia,kvoli veľkému navýšeniu ceny a zakopavat dom do svahu sme tiež zavrhli.Nechceli sme mať dom utopených vo svahu.Prakticky to,čo sme ušetrili na opornom múre za domom,to dáme do navazky zeminy pred domom.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 nD mojim pozemkom je este jedna volna parcela o 1m vysie az tak je cestna komunikacia kvoli tomu musim is aspon 50 cm od terenu vysie bojim sa privalu vody zhora
Odpovedať
Profilova fotka
Pivnica je super rozmyslal som aj nad tym aspon polovicu domu ale myslim ze to bude o par tisic eur drahsie nie...hydroizolacie ,,atd
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Posielam foto ,,,
Odpovedať
Profilova fotka
@skin1984 nijak. Mozes urobit platnu vsade na 2 radoch DT,no musel by si robit oporny mur.
Odpovedať
Profilova fotka
@tamagoci nechapem ako to myslis ako v dvoch radoch vyrovnam platnu ked rozdiel aby som ju urobil v rovine je min...1.25 aj to ked jedna strana bude zarovno s terenom prakticky prvy rad porfix bude skoro zarovno z hlinou
Odpovedať
@petrika141 a mozem sa spytat co za firmu vam to robila. lebo my mame tento isty problem a presne taky isry rozmer domu a najnizsia ponuka za platnu bola 15 000€
Odpovedať
my sme toto iste rriesili ale projektant nas hned odhovoril od pivnice a povedal ze len polovicne podpivnicenie by nas vyslo minilmalne 20 000€. tiez budeme robit kaskadovite zaklady a ukladat DT.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzicka1105 15 000€ za platnu? Fuha, to je aj dost vela. Ale zase lacnejsie by ste si to asi len sami svojpomocne spravili. Firmy si teraz dost vela pytaju
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzicka1105 Danú firmu by som vám neodporucala.Neboli sme spokojní s prístupom.
Odpovedať
Profilova fotka
petrika141 a kde to stavias..?
Odpovedať
Profilova fotka
Kaskadovite zaklady ,,? Ako ste to mysleli
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@skin1984 Na Kysuciach.Kaskadovite základy sme robili tak,že sa na dĺžku 9 metrov,smerom do kopca zakopali 3 rôzne výšky pod betón,urobili sme 3 "kaskády"-vyskove úrovne.Spodna bola najhlbšia,do zeme išli 2 DT-čka a nad úroveň terénu 5 DT. V najvyššom mieste isiel do zeme len betón,nad úroveň 1 DT. Ušetrili sme asi len preto,že aj keď to robila partia (zakladanie DT,zalievanie),manžel s kamarátmi navazali zeminu,strk a makadam do základov sami,aj hutnenie sme si robili sami,precízne,po vrstvách.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrika141 Nemali ste vobec zaklad pod DT,,,? Len ste vyskladali DTdo strku vyskladali kaskadi a zalievali .Mne by vychadzalo bez zakladu 10 rad jedna strana a druha 5 rad ved je to dost silny zaklad DT su miesto salungov ako by ja si myslim ked vyskladam DT BEZ ZAKLADU A DAM ZELEZA 8 MM PO 2 KUS DO KAZDEHO RADU TAK BY TO NEMAL BYT PROBLEM.NIE...?!
Odpovedať
Profilova fotka
@skin1984 Technologický neviem,či je možné to postaviť na štrku.My sme najskôr liali betón a na to DT a roxory.Na rovine je možné postaviť bez betónu na štrku,resp.penovom skle,no vo svahu by som to neriskovala.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo urobiť kompromis.Za domom meter zobrať zo svahu,časom urobiť oporný múr (keď budú peniažky) a tým pádom spodnú časť domu nestavajte na 10 DT,ale menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrika141 to prave nechcem ...dom zatopit do hliny nadomnou je mieny svah skoro 1km a keby prsalo tak ma mozno zatopy nakolko je to novy pozemok na planovanej novej ulici ktora realne mozno do 5 rokov bude fungovat ako ma myslim osvetlenia ,kanalizacia atd,,,dazdovu vodu zo strechy ked bude nemam kde pustat
Odpovedať
Profilova fotka
@skin1984 ako preboha mozes davat iba DTcka na strkove dno treba normalny zaklad z betonu podla projektu ved cim sirsi zaklad tym sa moze vaha lepsie rozlozit , predstav si 30CM dtcka bez zakladu a na to postavis dom ved sa zarezu do zeme ako nozik. (ako to mas v projekte a statickom posudku? )
Odpovedať
Vie mi niekto vysvetlit zo statickeho posudku posudenie zakladov q= 48,49 kN/m ‹ Nu=100,00 kN/m VYHOVUJE. Teda ked je hodnota q pod hodnotou Nu, to je to, ze to vyhovuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@roxo99 Ano :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?