Zaklady domu-izolacia-palena tehla

Profilova fotka
Dobry den.kupil som poschodovy dom ktory je po staveny v svahu 12%. Chcem obkopat zaklady, osadit drenaz a hydroizolaciu zakladou. Povodny majitel pri vystavbe domu na zaklady nalepil asfaltovy pas a obmuroval to palenou tehlou.naco je dobra ta tehla. Co s tou tehlou,mam ju tam nechat alebo ju odtranit lebo ta lepenka uz ma nalepsie roky za sebou.ale vnutorne steny mam zatial suche.
Odpovedať
@lubobalascak tak tehla je drahsia vec, ale vydrzi roky, a ma viacej vlastnosti, ja by som ju nedavala prec, je to dobry aj izolant, je to pevne, neprepusta, ale tak ako chces ak ti to nejako vadi daj to prec :) Ked si das na googli palena tehla tak je kopa stranok a rovno aj firiem a maju tam popisane, ze preco tehla :)
Odpovedať
@lubobalascak Ide o tzv. primurovku. Jej funkcia je jedina - chranit lepenku pred poskodenim pri tlaku zeminy, pripadne pri zasypavani. Lepenka za takouto primurovkou by mala vydrzat podstatne dlhsie. Urcite je u vas uz degradovana?
Odpovedať
Profilova fotka
Tie tehly sa uz rozpadavaju a lepenka sa uz odlepuje od zakladoveho mura ale voda este nepreteka k zakladom takze su este suche. Ako to mam sparvit ak chcem zateplit zaklady tvrdenym polystyrenom? Aky je odborny postum,krok po kroku. Chcem hydroizolaciu,zateplit a drenaz....
Odpovedať
@lubobalascak Nerýp do hovna kým nesmrdí. Pokiaľ je sucho tak načo s tým rušať? Pod tou primurovkou určite nebude nič degradované.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren musim to obkopat tak ci tak.. Lebo dom je vo svahu a ked prsi tak vsetka voda steka okolo domu az na cestu..tak preto chcem obkopat a spravit drenaz a hned aj dazdovu vodu zo strechy chcem zviest do kanalizacie lebo teraz vyteka hned vedla domu...a uz ked to bude obkopane tak to chcem spravit poriadne...lebo ak o 2-3...roky to zacne premokavat az do domu tak zase budem musiet kopat..
Odpovedať
@lubobalascak Keď teraz steká voda okolo domu a aj dažďová nieje odvedená a nič nemokne, tak nieje dôvod zasahovať do izolácie a tým že je chránená primurovkou ani nieje predpoklad, že by sa mohla poškodiť a určite vydrží ešte dlhé roky. Ja by som sa skôr zameral na odvedenie povrchovej a dažďovej vody rigolom alebo potrubím a do základov by som nezasahoval. Môže sa stať, že len potom ti začne zatekať, keď to narušiš.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako daleko musi ist drenazna rura od zakladu domu . A mozem dat hned vedla dzenaznej rury aj kanalizacnu ruru ktora bude napojena do kanalizacie? Alebo aky je postup .. Dakujem
Odpovedať
Nechajte chlapca, keď chce priviesť vodu bližšie ku stene a pod základy, nech si privedie. Mimochodom, problémy ohľadne povrchových vôd a prípadne podpovrchových prechodných hladín vôd, majú problém správne riešiť aj poniektorí stavební inžinieri a rozhodne to nie je na riešenie pre laika, alebo na DF, kde skutkovú podstatu konštrukcií domu a geologického zloženia či prúdenia podpovrchových vôd vo svahu prakticky nik nepozná.
Odpovedať
Profilova fotka
Nechcem si priviest vodu ale odviest..keby som to nemusel tak by som to nerobil. V montaznej jame v garazi mam neustale 10cm vody... Takze stale si myslis ze to netreba obkopat a odvodnit??
Odpovedať
@lubobalascak si si istý, že je to voda povrchová? T,j, tá, ktorá sa tam dostáva natekaním z hora? Môže to byť aj voda spodná - tlaková a aj voda z prechodných hladín s tlakovým účinkom. Ten prvý prípad nejakými úpravami okolo domu nevyriešiš a ten druhý prípad je za určitých okolností riešiteľný, ale to treba poznať geologické zloženie podložia aspoň 3m pot terénom a dôvody vytvárania prechodných hladín.
Odpovedať
Profilova fotka
Netusim co je 3 metre pod povrchom.ale viem ze ked to bola este luka tak tam bolo sucho a aj ked sa este zaklady kopali tak tam nebola ani kapka vody.a zaklady su dost hlboke.. Vodu v montaznej jame mam stale ale ked prsi 2dni v kuse tak hladina vstupne stale tak cca 2-3cm a potom zase klesne..
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den.neakej dobe som tu zase..pre mesiacom som ziadal radu ze idem robit drenaz okolo domu a mam tam primurovku-palena tehla.odstranit alebo neodrtranit. Ludia,nikdy si nedavajte primurovku z tehly,je to najhorsie co moze existovat.hummmmus a je z teho iba bordel.. Ked som to obkopaval tak vsetko bolo pekne suuuuche len tie sproste tehly boli tak navlhnute a natahane vodou ze to az z nich kvapkalo a pritom hlina bola celkom sucha. Tehly poskodili nalepenu asfaltovu lepenku a v tychto miestach uz bola plesen.. Ziadnu palenu tehlu,vsetko stale odstranit. Odporucam...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?