Základy domu a archeologický nález

Zdravim, stalo sa niekomu, ze pri kopani zakladov, resp. blizko pri svojom pozemku boli objavene archeologicke predmety? Ide o to, ze na novobudovanej ceste k stavebnym pozemkom a vlastne hned vedla mojho pozemku bol objaveny nejaky nalez. Na ceste vyhlbili jamu, archeologovia nieco vykopali a pokracovalo sa v robeni cesty, kedze uz dnes su v nej zavedene siete. Zaujimaju ma realne skusenosti, ci to niekomu predlzilo zacatie vystavby domu, popripade nejake info, lebo zacinam mat z toho zly pocit. Stavat mam v plane na jar.
Odpovedať
No ten pocit je na mieste, nakolko pri naleze je to potrebne nahlasit. Nasledne dojdu panaci za Kraj. pamiatkoveho uradu a budu sa vrtat a moze to casovo predlzit vystavbu. Pokial to bude nejako ohnisko ci nejaka mensia zalezitost mozno to nebude nic strasne ale az by zacali odkryvat nieco vacsie zbohom rodina. Tak sa Vas opytam co myslite kolko stavebnikov to hlasi?
Odpovedať
No ja by som ani nic neohlasoval. Ale dnes mi volal buduci sused,ze sa dopocul,ze pamiatkovy urad nam ma poslat nejaky list ohladom toho nalezu v ceste pri nasich pozemkoch. Tak sa mi to zda ako zly sen,neviem,co nas caka...
Odpovedať
Zaciatok vykopovych prac na pozemku pri stavbe domu mas nahlasit dopredu pamiatkarom a oni zvazia ci pridu alebo nepridu vykopy skontrolovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska musím oponovať. Vo vyjadrtení KPÚ Nitra mi stanovili povinnosť ohlásiť nález najneskôr na druhý pracovný deň tejto organizácii. Nemusím ich prizvať k výkopovým prácam, to by nestíhali obehať všetky začínajúce stavby.
Odpovedať
vsade to maju inak, preto sa tu donekonca omiela ze na otazku Co potrebujem k stavebku ci kolaudacii sa odpovedat neda. Oni ani vsade nechodia. Len ich treba informovat ze sa zacina kopat a oni pridu,alebo nie. @topvideo a uz vidim "dobrovolnika" , ktory ich zavola,ze nieco nasiel :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo hmm, lenze pri tebe na parcele co s tvojou susedi ziadny archeologicky nalez nenasli... u @nonpayer vsak ano -- takze tam si mozu dat uplne ine podmienky.
Odpovedať
@kaktusik007 hmmm vidis, my sme vtedy boli pamiatkova zona,mozno preto chcu ohlasenie a prist na "kontrolu"
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska vidis, podla mna urcite... ako nebudu predsa chodit vsade, ale ak je tam sanca, ze nieco sa najde, tak je logicke ze by aj radi boli pri tom... ako ja chapem ake je to zle, ked sa nieco na pozemku najde, ako to riadne nastrbi vsetko... ale zase na druhej strane - dost ma zarazaju aj tu na MS fotografie veci z doby zeleznej ci bronzovej s komentom, ze aha, co sme nasli pri dome.. ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?