Základové pásy nie sú v rovine

Základové pásy nie sú v rovine čo teraz? Dá sa výškový rozdiel dobetonovať? ďakujem
Odpovedať
Ako vela nie su v rovine?
Odpovedať
@danculd 20 cm klesanie na 8 metrov
Odpovedať
Profilova fotka
@lelucilla aj my sme mali, dorovnali sme to platnou ale zaplatíš o nieco viac betónu
Odpovedať
@lelucilla neviem ako sa da dosiahnut 20cm spad na 8m. To sa museli snazit ho spravit. Da sa to spravit ale zavolaj niekoho ineho radsej
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell no da sa to tak, ze si niekto povie, ze nie je uchylny a nepouzije laser :)
Odpovedať
@majkoj nie ze laser, ale ani obycajnu vodovahu.
Odpovedať
@lelucilla Dobetonovat sa to urcite da. Lahsie dobetonujes ako keby to bolo moc vysoke. Nabuduce si uz dajte ale pozor, ide to do penazi, casu a hlavne nervov. Toto vyzera na pracu niekoho kto to nikdy nerobil a ani nikdy nebol pri betonazi, alebo nieco hrubo zanedbal. Ved po vykope sa chytaju vysky. Take 2-3cm by som chapal ...
Odpovedať
A nemalo to byť schodisko? :-) Prepáč, ale dokázať urobiť na 8m 20cm rozdiel výšky, to už je sila. Dá sa samozrejme opraviť betónovou platňou. Vraziť do nej ale navyše 20cm je kruté, ale vždy je to lacnejšie akoby mal ten čo to urobil stavať dom aj naďalej. Zober im lopaty a hrable a zahoď im ich tak ďaleko, ako len dokážeš a ich žeň aspoň cez 3 chotáre. Ideálne bosých. Tebe odporúčam investovať 10 EUR do vodováhy. 15 do šlaufu,... prípadne si kúp laserový nivelák BOSH na rovinu a kolmice za 140 EUR, alebo v Lidli za 50 EUR. Oba ti pri podobných majstroch ušetria desťtisíce a občas si stavbu premeraj.
Odpovedať
Profilova fotka
@lelucilla posledne co teraz potrebujete su rady typu: "kde ste mali vodovahu"... opravit sa to urcite da a nemusi to byt vobec drahsie ani o stovky, nie to este tisicky eur. ak ste stale v urovni pod terenom, dobetonoval by som klasicky v tejto urovni do potrebnej roviny. idealne ak tam mate napichane roxory, nech sa novy beton takto moze "naviazat" na prvu vrstvu. ak ste uz pasy vylievali po uroven terenu, osobne by som na pasy naukladal klasicky salovacie tvarnice a na nich nasledne urobil vyrovnavaci veniec. cize normalne pomocou dosiek vsetko obsaloval a dobetonoval, hotovo... hlavne nezufat, urcite je to riesitelne. nech sa dalej dari uz len a len lepsie... :)
Odpovedať
AHoj,ides davat zalievacky?ak ano mozes ich rezat a dorovnat to tak
Odpovedať
@lelucilla Zašalovať tak aby horná hrana šalungu (dosky) bola vo vodováhe a v požadovanej výške a v žiadnom prípade vyššie alebo nižšie, lebo tam sa robia chyby. Všetko to najskôr premerať a potom zalievať.
Odpovedať
@slabak áno pôjdu zalievačky
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?