Základová doska svojpomocne

Ahojte dobrý deň 🙂🙃 Chcem sa informovať či tu niekto teraz prípadne tento rok začal stavať dom svojpomocne a koľko ho stála zakladová doska ...príklad 1m² ... Ďakujem
Odpovedať
@mareklenkaemka ano zacali sme. Len zelezo sa preplatilo takmer o 2tis v porovani s cenami predtym.
Odpovedať
@devices viem že ceny išli hore
Odpovedať
@mareklenkaemka Este konkretizujte, ci sa pytate na riadnu zakladovu dosku, alebo zakladove pasy s podkladnym betonom, lebo to si vela ludi myli.
Odpovedať
@kemino základovu dosku
Odpovedať
@mareklenkaemka jediny material co nesiel tak markantne hore je beton a mozno zasypovy strk, vsetko ostatne islo hore. Dama si vypocitaj kolko betonu, zeleza, kanalizačných rur, bleskozvodovych komponentov ... potrebujes a nechaj si to nacenit. Nikto nevie co za dosku idete stavat a ako ju projektant predimenzoval.
Odpovedať
Asi pred mesiacom sme dokončili zakladovu dosku svojpomocne asi 200m2 a vyšlo to na cca 11tis ale materiál bol všetko bez DPH
Odpovedať
@mareklenkaemka My sme vo fáze prípravy na základovú dosku. Čo sa týka zdraženia tak sme to pocítili na železe do základových pásov - počítam rovnako budú aj kari siete, tam asi +50% ceny, betón nezdražel - teda dali nám ho v starej cene, ostatné báger, kanalizačné rúry, chráničky a zemnenie asi len trochu drahšie. Snažíme sa všetko dojednávať tak aspoň 3-4 týždne dopredu, niektoré veci aj viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@erik8989 kúpte temšiu sieťovinu. má rovnaký účinok. (pre tých, čo tomu nerozumejú nemá rovnaký účinok ako navrhnutá, ale pretože navrhnutá bola na 99% predimenzovaná, bude to v poriadku. )
Odpovedať
teraz na kluc cca 100 eur/m2. Ale je to naozaj len hruby priemer. My sme mali ponuky od 7000-15000 ....za tu istu platnu.
Odpovedať
100e m2..podla terenu..kolko ide dt na zaklad?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@jan45 zdravím Vás takže ak mi projeltant naprojektoval so statikom do platne osmicku sietovinu150 na 150 oká tak myslíte že by stačila aj šestka ? Nebolo by to málo?
Odpovedať
@jan45 na zakladovej doske by stal poschodovy dom o rozmere 13,5 na 11,5
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?