Základová doska 30cm pod urovnou terenu

Dobry den, nie je trochu nestandardne, ze zakladova doska konci 30cm pod urovnou terenu? Je to v poriadku,ak sa spravi dobre hydroizolacia? Je to projekt nasho domu,nachadza sa v zahrade za inym rodinnym domom, ktora ide velmi mierne do kopca. (50m od ulice). Uroven terenu na strane domu blizsie k ceste je nad urovnou cesty 10cm, opacna strana domu je od tohto miesta vyssie 15cm (cize 25cm nad urovnou cesty). Vyssie uz pozemok nestupa, da sa povedat ze ta jedna cast je na najvyssom bode v okoli,cize ziadne zaplavenie nehrozi. Aky je vas nazor?Este som totiz taketo riesenie zakladov domu nevidel. Prikladam detail rezu
Odpovedať
@arantir ja mam zakladovu dosku 10cm pod terenom, ako hydroizolaciu fatrafol.
Odpovedať
10cm ti konci,alebo zacina? lebo ja tam mam naprojektovany zaciatok na -450, 150 hrubka a koniec 300pod terenom (hrunbsia ciara n konci cisla 500)
Odpovedať
@arantir neviem ci chapem, proste mury mi zacinaju od urovne 10cm pod terenom. Hydroizolaciu mam zahnutu hore cca 25cm nad teren, cize je z nej spravena taka vana.
Odpovedať
@gashtaan pozri obrazok,ja mam pod urovnou terenu 1 a mozno stvrt tvarnice ytongu....300mm
Odpovedať
@arantir ved vidim, a?
Odpovedať
@arantir nie je na tom nic zvlastne, tiez mam mierny svah, ale na 20 metroch to urobilo ovela viac, spodna hrana dosky je meter pod terenom. Pred zateplenim som to natieral jednozlozkovou izolaciou na baze cementu kema hidrostop 94, okrem toho mam okolo zakladov drenaz http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
chcel som len vediet vas nazor.lebo vsade kde pozriem, je ukoncenie zakladovej dosky az nad terenom
Odpovedať
@arantir tak nad terenom je to urcite blbovzdorne a menej riskantne, ale na druhu stranu, pri tvojej skladbe podlahy to budes mat na 2-3 schody do domu.
Odpovedať
ziadny schod,podlaha je 5 cm nad terenom
Odpovedať
@arantir to bolo myslene, keby si mal mat dosku nad terenom.
Odpovedať
aha dik.uz som kludnejsi :-) @stowasser nemas nejaky foto album?
Odpovedať
nám nedovolili pod teren, sme radi, po ceste tečie voda mierny svah ale kým sme nemali príjazdovú cestu tak voda sa nám vylievala do nášho pozemku a aj čističku zo žumpou sme museli dvíhat hore, a to sme si mysleli že to bude v pohode.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arantir pozri si ten link v prvom prispevku
Odpovedať
@arantir ahoj myslim, ze toto tvoje riesenie je velmi rozumne a vhodne, nevidim v tom ziaden problem. Ak teda nechces mat do domu 2-3 schody. Ja mam cely jeden rad ytongu pod urovnou terenu. Co sa tyka vody, tak ak vam hrozi nejaka voda s cesty atd, treba odvodnenie riesiet 2-3m od domu a nie az pri dome a problem je vyrieseny
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@arantir @stowasser @dbe mám podobnú situáciu osadenia RD ako vy. Dom nepodpivničený ale platňa -0,30m pod úrovňou terénu. 1. Vo vašej skladbe ste použili len jednu vrstvu vodorovnej hydroizolácie ? (asfaltové pásy) 2. Pri takomto osadení RD sa bavíme o hydroizolácii len proti vzlínavej vlhkosti alebo je už nutné aplikovať hydroizoláciu proti stekajúcej/gravitačnej vode ? V takom prípade sa navrhujú asfaltové pásy v dvoch vrstvách. 3. V projekte je detail napojenia vodorovnej hydroizolácie na zvislú riešený tak, že vodorovný presah cca. 15cm sa vyhne smerom dohora a potom sa napojí zvislá hydroizolácia. V praxi to však vidím presne opačne - vyhnutie je smerom dole a následne sa napojí. Aký je medzi tým rozdiel ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?