Zakladova dosa este raz.. :

zdravim, na povodnej zakladovej doske sa utrobilo niekolko chyb (toto prosim neriesme) - tenky beton, slaby, aj zeleozo zle ulozene (plus popraskane cele) -chcem to pre istotu poistit takym sposobom (este nemam priecky iba obvodove a nosny mur), ze nataham lepenku (kedze ju mam pod murivom a aby sa prepojila po celej poloche) a hodim na to dovnutra este jednu vrstu dosky z poriedne ulozenym zelezom a dobrym betonom ( zamyslam nieco okolo 6cm vysky betnu - chcem sa iba opytat na nejake rady a tipy aby som to urobil dobre. Tej prvej vrstve neverim, nasyp pod dosku zacne sadat a bojim sa ze aj doska zacne prepadat ( ta povodna) zelezo nemalo skoro vobec presahy a bolo iba na nasype polozene atd..proste katastrofa - neriesme uz.. -su to naklady naviac (asi 500e) ale skody muzu byt ovela vacise ak by sa s tou zle urobenou plotnou nieco zacalo diat-rozbyt podlahu a urobit to znova tak ako to chcem teraz.. Takze adsej to urobim skor aj ked ma tie 500e stvu.. (na to by potom isla izolacia, podlahove kurienie a poter (cize o cca 6cm vyssia podlaha ako povodne) Dakujem
Odpovedať
@fotox3 z ho*na uz bic neupleties...
Odpovedať
A čo chcete počuť? Že s týmto vašim riešením to bude tip top doska? Stále to bude naprd, skúste sa radšej poradiť s nejakým skúseným stavbárom a vyhnete sa množstvu ďalších kiksov
Odpovedať
@zuzana1291 asi ma pocit, ze ta 6cm "platnicka" mu podrzi vsetko vratane priecok, ked sa mu ta povodna doska prepadne... ale ako pise, "neriesme uz".
Odpovedať
@fotox3 co ej to tenky beton a zle ulozene zelezo? boili tam kari siete? daj foto ako to vyzeralo.Teoreticky kleby si tam dal na celu plochu kari siete a zalial rozlozilo by tozatazenie na vacsiu plochu ale idealne to ozaj nebude kazdopadne daj fota.
Odpovedať
6cm mozes mat tak akurat poter a ten nema ziadnu nosnu funkciu. @jan45 vam odpovie asi najlepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd ďakujem za kompliment, ale veštec nie som. každopádne 6cm to nezachráni, možno nejaké lokálne podpery pod pôvodnú dosku,znížia rozpon, zvýšia bezpečnosť, ale to treba vidieť
Odpovedať
- no co ja som zistoval ZAKLADOVE DOSKY zacunaju od 6cm hrubky - fakt cislo dva je ten ze povodna zle urobena doska sa neprepadne niekam do neznama je pod nou nasyp - ide o to ze keby sa prelomila mozno o 3-5cm klesne v nejake casti a ak mam na nej potom poter a podlahu urcite sa prelomi aj poter a podlaha lebo nevykryje ten schod.. -samozrejem MAM V PLANE POUZIT AJ KARISIETE -dalsia vec je ta ze viem ako sa v starych domoch ktore maju podlahy na hline dodatocne robi betonova doska medzi mury - ano je to iny sposob kedy sa zaklada nova doska nie DOPLNUJUCA, ale princip ten isty..
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 podpery ? Z obrazku mam pocit, ze to je na zemi...
Odpovedať
@majkoj ano je to na zemi nieje to doska vo vzduchu - klasika ako u bungalovoch ( zakadovy pas navyseny o 3 rady BT medzi to nasyp a na to doska - cize ono to bude lezat oprete o zem ale ta sa vzdy casom ulahne a ten mozno aj 5cm odstup ked povoli doska sa odzrkadli aj na podlahe lebo poter praske potom na 100% - a hovorim ak to praskne tak kde tu to bude visiet na roxoroch cize neprepadne sa to ako celok a tym padom ta horna (druha) doska bude (ak vobec nastane taka situacia) drzat nosnost len kde tu inka bude lezat na povodnej - hovorim je to cele iba KEBY NAHODOU aby som kludne spal..
Odpovedať
@fotox3 podla tych velkych pismen mam pocit, ze v tom mas jasno, ale potom nerozumiem naco sa tu vlastne nieco pytas...
Odpovedať
@gashtaan lebo ako pisem v uvodnom prispevku - chcem si overit vsetko na 100% aby som uz ziadnu chybu neurobil (diskutujem) a velke pismena su pre tych co necitaju poriadne lebo niektore odpovede take su..
Odpovedať
@fotox3 zavolaj si statika, nech si to nafoti a urobi posudok + navrhne nove riesenie. inak to nevyriesis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fotox3 co si chces overit, resp. kto ti tu ma nieco vobec potvrdit, ked si sem nedal ani podorys, ci jedinu fotku ako to vyzera...
Odpovedať
Podoprenie dosky od spodu by sa mohlo urobit aj vstreknutim hustej polyuretanovej peny pod dosku tzv. "foam jacking ". https://www.google.co.uk/url?sa=t&sou... len ci to v SK niekdo robi.. a co to stoji..? ;-(
Odpovedať
@fotox3 Ak si chceš byť 100% istý, tak radšej odstráň starú dosku. Ak je tenká a nekvalitná tak to nebude problém odstrániť. Nech príde poriadny stroj a nech ti to rozbije. Radšej 500€ za rozbitie a odvoz ako potom tŕpnuť čo ak náhodou ?????
Odpovedať
@blackomt Len jemu uz na tom stoja obvodove mury :-). To asi za 500EUR nebude. Ale je pravda, ze radsej minut teraz aj o 10 000eur viac ako potom sanovat hotovy dom za 100k.
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ robi ale myslim, ze s nejakou zivicou. Sused mal taku ponuku ...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je tam násyp do betónu a násypu sa urobia otvory vrtákom na ploty až po rastlý terén. Otvory sa zalejú betónom, kari sieť v dodatkovej vrstve sa preloží.
Odpovedať
a toto vám kto dozoroval a robil som si myslel že vačšie debila ako som mal ja nieto :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?