Zahradny domcek - Rada

Dobry vecer. Rozhodli sme sa postaviť v záhrade zahradny domček (neviem ako inak to nazvat). Bude to doplnková stavba ku domu o veľkosti 25m2. Kupill som od suseda zbytkovu tehlu zo stavby Porotherm 30 profi (8 paliet). Chceli by sme ten domcek hlavne ako sklad veci a dielňu. Je tu vsak moznost , ze sa to raz bude vyuzivat pre hosti atd. Vyska by stacila 225 cm (9 radov tehiel) + Jednoducha pultova strecha. OTAZKA: Ake základy na takúto stavbu ? Ako spraviť tuto stavbu rýchlo a v rámci možnosti lacno. Je potrebne robit klasickú skladbu základov ako u rodineho domu ?
Odpovedať
@bangoboom NEchaj si urobiť projekt. Ja som aj na záhradný domček s podpivničením o rozmerov 3x2 metre mal projekt. Stál ma 200 €. Potreboval som ho aj k ohláseniu stavby. Aj tvoj domček bude potrebovať ohlásenie a bez projektu ti súhlas nedajú.
Odpovedať
Dobrý večer. Starosta obce mi dal papiere pre ohlásenie drobnej stavby a nie je tam požiadavka na projekt ku stavbe. Je tam jednoduchý technický opis a jednoduchý situacny výkres ( kde bude stáť , ako ďaleko od susedných pozemkov etc). Neviem o tom , že by susedia okrem ohlásenia stavby ( tehlove garáže) robili projekt na stavbu.
Odpovedať
@bangoboom Niekedy stačí úradu miesto projektu aj jednoduchý popis stavby s náčrtom. Veď ani ten môj projekt nebol komplikovaný. Malo to iba pár strán, nejaké pohľady a rezy. Na taký domček by mala stačiť základová platňa podsypaná makadamom. Min. hrúbku platne by mal stanoviť statik. Ak dáš viac, napr. 15 cm (betón s kari sieťou) nevadí. Len pozor na podložie, musí byť pevné, nie aby to bola nejaká mäkká zem, kde by základy sadali.
Odpovedať
Tej samotnej platne sa trošku obávam. Predsa to je 9 ton tehál + strecha. Zaujala ma Vaša chatka , že tam máte veniec rovno nad dverami len rozmýšľam , že keďže vo vnútri chcem udržiavať teplotu aj cez zimu nebude tam tepelný most ? Ja to síce chcem zateplit aspoň 5 CM , ale neviem.
Odpovedať
@bangoboom preco vyska iba 225? ak by to raz malo byt pre hosti, tak tam rovno dajte dva rady navyse :)
Odpovedať
Dobrý deň. Vysska 225 CM mi príde v celku dostačujúca pri pultovej streche jednu stranu ešte zdvyhnem.
Odpovedať
Výška 225 preto lebo toľko je tehal.😀 5cm zateplenie je len na vyrovnanie steny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?