Začatie hrubej stavby

Dobrý deň. Chcela by som vas poprosit o názor a zaroven radu. Budúci utorok 27.10 nám firma začína s vykopovymi prácami a položením základov. Firma tvrdí,že by chcela začať aj s hrubou stavbou a dať ju pod strechu,kým nezačne zima. Osobne si myslím,že je už dosť neskoro a s tahanim múrov by mali začať až na jar. Staviame s tehly. Čo si myslíte vy?každý názor nám pomôže pri rozhodovaní.ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
A ešte som zabudla dodať,že sa jedná o podkrovný RD s garážou.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to subjektivne a vo velmi velkej miere zalezi na pocasi. Pri dobrom pocasi a firme co vie.. je to bez problemov. Uplne idealne by bolo zacat na jar.. A ak tento rok. Asi by som to riesil tak, ze keby sa mi uz pocasie nezdalo ( ci uz nizke teploty na betonaz, vela dazda a podobre by som to stopol. a pokracoval na jar. Bud dorobit podlahovu dosku a zazimovat ju, alebo to vytiahnut uzavrtie stropom a stopnut + zazimovat..
Odpovedať
@pistenocka iiha no su to optimisti pri aktualnom pocasi ked pomaly kazdy druhy den prsi :) osobne by som pockala kym bude hotova doska a potom rozhodla podla prognoz pocasia na dalsi mesiac.. pozeram ze si z okresu zilina tak to mozno aj nasnezi dovtedy :)
Odpovedať
@pistenocka mne robili presne pred rokom zaklady a dosku.uz by som taku chybu nikdy nespravil.beton ani nestvrdol a vymrzol cez zimu a na jar bol vsetok rozpadnuty.to robila slovenska stavebna firma.nikdy viac. Na slovensku ziadna stavebna firma nevie kvalitne robit.opakujem ziadna. Treba zacat stavbu na jar.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ale no tak.….fakt žiadna? ☺
Odpovedať
@poliacik321 z mojich skusenosti ziadna. No mozno sa niekda najde nejaka schopna fi o ktorej neviem ☺
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx to kolko domov si uz staval a s kolkymi firmami clovece, ze takto globalizujes ? :-D :-D :-D
Odpovedať
@dulius prepil a preflakal som uz niekolko domov.. 😀😀
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx to je protirečivé tvrdenie, takže asi ani horné tvrdenie nemá vypovedaciu schopmosť. Pochybujem, že sa dá aj flákať, aj mať za čo piť, Je pravda, že na Slovensku stavebníctvo upadlo, ale sú tu slušné firmy .
Odpovedať
Tak dúfam,že mi sme si vybrali jednu z tých skusnych firiem. A samozrejme,že ešte zvážia,či pokračovať teraz pred zimou s ťahanim múrov a dať dom pod strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistenocka to by veru mali zvazit, podla mna je lepsie na jar
Odpovedať
9.9. výkop, 18.9. základová doska, 29.9. vymurované 1NP 9.10. zaliata deka od 27. začnu murovať 2NP, od 15. 11. strecha do konca 11. mesiaca musí byť pod strechou
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 kludne sa mozete prist presvedcit na moju stavbu ci mam pravdu. Nepochyujte, da sa. Netvrdim, ze nie su aj slusne firmy, ale nestretol som sa s nimi.
Odpovedať
@pripad001 no keď počítam ako počítam,myslím si,že v našom prípade je už neskoro púšťať sa do múrov a strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
Kym je aspon 5 stupnov, tak nie je problem. Betonarka doakze beton pripravit na takmer akekolvek rozumne teploty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?