Z čoho stavať suterén podpivničeného bungalovu?

Idem stavat podpivniceny bungalov.. mam dilemu ze z coho postavit suteren.. jedna varianta je DTcka+hydroizolacia+izolacia+nopovka = zlozitejsia praca, drahsia, vatsia istota pevnosti druha varianta je pouzit brusene tehly+hydroizolacia+izolacia+nopovka.. = jednoduchsia a rychlesia praca, lacnejsie, otazna pevnost !!! a o tu pevnost mi ide.. nerad by som bol aby mi zemina prevalila stenu v suterene.. drenaz okolo domu budem robit az ked bude spravena deka a nasledne izolacia.. aky mate na toto nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/p... aj tu mas moznost , ukazku
Odpovedať
@skorpy z tychto dvoch moznosti DT-cka s vystuzou.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame aj DT aj tehly, vecer dam foto
Odpovedať
dakujem za link.. pockam co mi povie statik a ked budem musiet pouzit DT tak to spravim presne tak ako pan z linku
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy slubene foto..my mame trochu inu verziu, ale peter stavia rovnaky dom, len upraveny... pomenene nejake veci :) a pouzil nopovu foliu.. my nie....ale nechyba :) overene :) Najprv ytong, penetracia asi 2x alebo aj viac ( uz si nem pamatam pressne) a potom 2 vrstvy ipy.... prezili sme vzostup podzemnej vody na rozdiel od susedov bez ujmy, pred 2r, takze izolacia staci uplne v ppohode :) na druhej fotke vidis, tu " vanu" co som ti pisala do IP :) takze uz asi chapes :)
Odpovedať
dakujem za foto.. ale stale my tam ten YTONG nesedi.. to mi tam aj predtym vadilo a zmielo.. podla fotiek ste obvod robili z debniacich tvárnic DT 20 ( napr. http://www.lacnestavanie.sk/product/d... ) a na nu ste naniesli penetraciu z vnutornej strany + hydroizolaciu.. a potom tehly.. ze? na poslednej fotke som si vsimol ze ste nechavali vzduchovu medzeru medzi DT a tehlamy.. dovod? dali ste tam este polystyren alebo nechali medzeru? v tom druhom pripade je o risk.. moze vam strhnut izolaciu z DT..
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy izolaciu nam urcite nemoze strhnut, robili sme to tak, ako nam radili, nepamatam si, ci tam zostala ta medzera, ale keby aj , nic ju nestrhne, lebo nema co ani ako.... izolacia je preložena až hore , a je zaliata dekou, ciže nema co strhnut :)
Odpovedať
@skorpy Pozor, DT neznamená drevotrieska! Z drevotriesky určite nie. :-) To admin upravil nadpis alebo čo?
Odpovedať
ano admin mi to spackal.. mal som tam DT a tehla.. DT je myslena debniaca tvarnica napr. DT 20 do ktorej ide este beton a zelezne vystuze.. neviem preco to zmenil.. tymto ho ziadam aby my to opravil.. dakujem
Odpovedať
nakoniec som sa rozhodol pre betonove tvarovky hrubky 30cm ktore maju plne dno, cize sa nezalievaju.. mio take tiez pouzil len s tym ze on mal tensie a niektore este zalieval betonom..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
prosím vás viete mi poradiť z čoho môžme postaviť pivnicu poschodového domu? Pozemok máme v úplne miernom svahu, pivnica by bola meter v zemi.
Odpovedať
k čomu slúži taký atomový podzemný kryt??? pár tisíc eur k čomu???podľa okolitého terénu to bude pekné podzemné jazero
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?