Vzlinanie vody po obvodovom mure?

Profilova fotka
Zdravim Vas, Mam problem s vlhkou stenou od podlahy. kupil som rozostavanu novostavbu (postavenu z Ytongu 30 cm) ktora uz bola zakryta strechou, s hotovymi oknami,a rozvodmi vody a elektriky a stala asi 5, 6 rokov nedokoncena. V maji tohoto roku som zacal s dokoncovanim a uz mam barak zatepleny knauff vatou (16 cm , dve steny len 12 cm kvoli technickym zadrhlom). sokel a zaklady som znovu obkopal, lebo to bola katastrofa a dal som tam novu tekutu hydroizolaciu od Mapei, na to styrodur( zaklady5 cm a 40 cm vysoky sokel som oblozil 10 cm styrodurom). Na to nopova folia, a na spodok drenazna rura a zasypane strkom az do vrchu na uroven soklu. Vnutornu podlahu som izolovoal 5 cm sedym eps a na to 5 cm systemova doska, podlahove kurenie Gabotherm a na to anhydrid. Stierky uz boli hotove, ale aj tak som na 80% plochy dal urobit este raz nove. Robili ich pred 3tyzdnami. Anhydrid bol vyliaty pred 12 dnami, postupne ho brusim. Prvu izbu som robil jednu z detskych izieb. Ked som ju dobrusil, obrezal som obvodove diletacne pasy, v tejto miestnosti boli dve, povodny 1 cm biely eps a este jedna oranzova diletacna paska, co mi davali pri pokladke systemovej dosky. Ked som ich zrezal, tak som na obvodovej stene uvidel mokre flaky do vysky asi 5 cm od anhydridu - prikladam obrazok, cize bolo to skryte pod tym eps. V dome sa snazim vetrat cez den aj v noci aby vyschol anhydrid, aj ked na oknach su zvonku nalepene pvc folie kedze mi zvonku zateplovali fasadu. Nedaval som este dole ,lebo o mesiac sa bude robit fasadna stierka , tak som ich zatial len vyrezal asi 50 cm otvor aby tadial prudil vzduch. Podlahovka zatial este nekuri, kotol mi prave montuju, takze je v dome taka ista zima ako vonku. Kurit zacnem o 5 dni. Otazka je: 1. Moze tobyt vzlinajuca vlhkost aj ked je to tak dobre zaizolovane? Neviem posudit ako predchadzajuci majitel robil vodorovnu izolaciu murov, ale ruku do ohna nedam ze bola urobena poriadne, kedze som prerabal uz vela veci. 2. Moze to byt len kondenz na stene, kedze tam bol doteraz ten eps? 3. Moze to byt dosledok nedostatocneho vetrania (igelit na oknach s malou dierou) a schnuci anhydrid odparujuci vela vody popri stene? 4.Zle urobena drenaz? Nezarucim ze prave v tomto mieste zvonku nie je sklon drenazky nulovy, a moze sa tam po tychto tyzdnovych dazdoch hromadit voda. Zatial to skusim vysusit ohrievacom a dohodnut obhliadku s firmou co robi taketo opravy. Zatial dakujem za vase nazory a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Rad by som videl nejake nazory od ludi co sem pravidelne prispievaju radami na tuto temu ako @antonmesaros @atlaska @blacksr @pivec @jan45 @ladajaskva @majkoj @ferka511
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som pockal kym vsetko sa vsetko vyvetra, vyschne a az potom si zacal robit starosti.
Odpovedať
1. a 4. su v novostavbe takmer nerealne, kondenz z nevetrania je mozny, a byva casty. Ale najskor to omietka natiahla vodu z anhydritu, uschne. Teraz uz treba aj kurit, ale podlahovkou opatrne.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to vlhkosť z anhydriového poteru. Ak by to bolo z nekvalitnej vodorovnej hydroizolácie bolo by to vyššie a užšie. CCa do dvoch týždňov by to malo zmiznúť samo . Môžete to sušiť len nie teraz keď schne poter . Až po troch týždňoch keď bude poter ako tak vyzretý. Prudký nárast teploty a prievanu (rýchle vysúšanie) môže poškodiť , pokrútiť alebo popraskať anhydrid. Prvé dva týždne neodporúčam ani prudké dlhotrvájúce vetranie.
Odpovedať
@mesarosanton presne tak
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade by som sušil stavbu kúrením....a anhydrit je náchylný na vlhkosť keďže ide o poter zložený okrem iného aj zo sadry...ja som sa chybou kúrenia vytopil....asi 500 l vody mi vyd*balo na podlahy a sušil som to podlahovým kúrením 2 mesiace....anhydrit je sviňa, v živote nikdy by som ho už nepoužil a to nehovoriac o tom, že v niekoľkých krajinách je zakázaný, kvôli tomu, že je karcinogénny.....ale sekať to už nejdem....inak s novými podlahami v starom dome mám skúsenosť....ak by niečo....
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem Vam za rady, asi som len splasil...lebo dnes doverovat ludom co robia tieto prace je tazke..uz som sa naucil ze polovica ludi z novych partii somru na tych starych ze ako to preboha urobili.
Odpovedať
Moze to byt vselico, ale mas to cerstvo. vyliate tak to bude z toho a je vonku dost vlhko tuto dobu. ceruzkou obkresli tie mapy a vetraj vetraj narazovo bodli by ventolatori a sleduj ci to stupa ci klesa. My sme to mali po naneneseni penetraku na steny, odisli sme dovolenkovat malo sa vteralo a uz boli maly a ovela vyssie ako mas ty.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska vyzera to ze to bola vlhkost pod dilatacnymi paskami, mal som toho viac, po 3 dnoch to ale uplne zmizlo, kedze uz konecne kurime
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?