Vyvýšenie základov

Zdravím vás, mohli by ste mi prosím poradiť, o koľko sa predražia, resp. koľko stojí rada DT navyše na základoch. Budeme mať malý poschodový domček, také základy si rozmerovo malé 6,5m×8m. Problém je ten, že sme pod úrovňou cesty a chceli by sme dať aspoň 3 rady DT navyše. Základy nám bude robiť firma, od ktorej budeme mať aj montovany dom. Základy sú v cene, avšak rady DT navyše sa priplacajú. Viem že sa to nedá presne vyčísliť, ale aspoň orientačne plus mínus, aby sme vedeli koľko € mať v zálohe len na zvýšenie základov. Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
29 m (13 + 16 m), DT má 0,5 m čiže 29 x 2 = 58 DT na jeden rad x cena DT (nenapísala si aké DT - šírka, čiže cena len tak ,,od oka” cca 1,50€) Cena DT na jeden rad cca 90€, pripočítaj si betón, roxory a cenu práce a nezabudni aj na xps
Odpovedať
Dá sa to celkom presne odhadnúť. Zmeraj si dĺžku na ktorej chceš DT . Jedna DT má normálne 250mm na výšku ,ty chceš 3 rady (250mm x 3) to máš 750mm x dĺžka plochy ktorú si zmeriaš a máš m². Koľko kusov treba na 1m² udáva každý výrobca. V technickom liste pozrieš spotrebu betónu na 1DT a vynásobíš tvojim množstvom DT. Do toho si zarátaj železo a máš predstavu koĺko bude stáť materiál.
Odpovedať
A nezabudnite pripočítať aj makadam na zásyp. Platňa predsa nebude vo vzduchu...
Odpovedať
Ďakujem všetkým veľmi pekne 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?