Vytýčenie stavby vo svahu s prevýšením 2 metre

Zaujímalo by ma ako vytýčiť stavbu vo svahu s prevýšením 2m aby som geodeta nemusel volať druhý krát po vyliati základov a aby som sa vyhol 2m lavičkam s ktorými to bude praktické ako v lete na sánkach.
Odpovedať
ideš robiť aj pivnicu?
Odpovedať
@jedendvatri to si prilozil len ilustracne foto? Ja mam este vacsie prevysenie. Bagrista mi miesto pod domom zrovnal do roviny. To som si dokazal velmi presne vymerat podla vzdialenosti od hranic pozemku. V polohopise som sa odpichol od jedneho bodu (poklopu na studni), podla ktoreho som s rotacnym laserom navadzal bagristu, aby sme mali spravnu vysku. Potom mi geodet vymeral vonkajsie rohy zakladovych pasov a vysypal som to vapnom. Ako bager po tom chodil a nicil ciary, stale som ich opravoval. Po vybagrovani sa uz niet kde pomylit. Lavicky by nam zavadzali, nebolo ich kam postavit.
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri najlepsie bude, ked zrovnas teren a az potom ohlasis geodeta. Aj moj znamy mal dost velke prevysenie a robil to tak, ze najprv zrovnal
Odpovedať
@jedendvatri a čo keby si pridal aj reálnu fotku??
Odpovedať
@jedendvatri a co keby si sa dohodol s geodetom, ze za dohodnutu sumu pride 2x?
Odpovedať
Profilova fotka
a ved niekedy geodeti chodia dva krat, nie? teda aspon co som pocul, ze raz im vytycili stavbu a potom ked zalialy zaklady tak im prisli nabit klince aby vedeli tahat mury. no neviem, ci v tvojom pripade by ti to pomohlo ale mozno ano.
Odpovedať
@jedendvatri Nech ti to geodet vytyci na zrovnanom pozemku a mas pokoj, ked pouzijes vodovahu a budes to mat +-2cm bude to presnejsie ako vymerane geodetom :-) Takto vyzera slovenske stavebnictvo, tak si z toho nerob tazku hlavu 8-) https://www.youtube.com/watch?v=-vaBP...
Odpovedať
@jedendvatri A k čomu je ti tam dobrý geodet? Nemáš zamerané hranice pozemku? Zober pásmo sprej a meraj.
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri doporučujem zrovnať pozemok a následne kopať základy, kopať základy v kopci je nezmysel...
Odpovedať
Zrovnávať nejdem, už teraz som pod cestou , takže odstupňované základy a dva rady DT aby som sa dostal jemne nad úroveň cesty. Takže budem musieť volať geodeta dva krát.
Odpovedať
Profilova fotka
Naco su ti tam lavicky? Zatlc jednu stresnu latu bokom a hod nanu vysku. To si lahko roznesies nivelakom. A geodet na v pslici aj nadmordku,takze ti to vytici napresno aj v kopci.
Odpovedať
Mne geodet vo svahu vytýčil rohy základovych pásov, následne mi ukázal ako si tieto body vyniesť mimo bágrovací priestor. Po vyliatí pásov som si rohy DT vyznačil už sám pomocov líniového laseru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?