Vyrovnanie nerovnosti soklu pred hydroizolaciou a postup

Profilova fotka
Dobry den, chcel by som poprosit o rady a o skontrolovanie postupu odkopania, vyrovnania, hydroizolacie, zateplenia soklu pre 50 rocny dom. Po obuchani starej omietky vznikli na sokli velke nerovnosti. Kedze natavovanie asfaltovych pasov na takyto povrch mi nepride celkom vhodne, rozmyslam ze ci to najprv vyrovnat sanacnou omietkou alebo staci lacnou maltou: 1. obkopanie 2. ocistenie wapkou 3. aplikacia penetracie 4. aplikacia Baumit Sanova prednastrek (Vorspritz) 5. vyrovnanie Baumit Sanova S 6. penetrak Penetral Alp 7. natavenie asfaltovych pasov 8. nalepenie EPS soklova doska 9. Armovanie 10. Nopova folia Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_haring ak chcete ozaj dobrú radu, tak to nerobte vôbec. Funkciu hydroizolácie pri prízemnom dome plní len vodorovná izolácia, tú na foto vidieť. To ostatné je vyhadzovanie peňazí. Predpodladám že podlahy tiež nemáte izolované, potom by pomohlo základy obložiť perimetrom , miesto izolácie proti vode. žiadne vyrovnávanie netreba.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Nieje to prizemny dom. Dom je z polovice podpivniceny a steny su vlhke. Preto chcem dat aj hydroizolaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_haring hydroizolácia zvonku nie je účinná, pretože vlhkosť bude stúpať cez základy pod podlahou. Treba to urobiť omietkami zvnútra. A sú aj iné spôsoby . ale ten Váš je nulovo účinný.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 takze namiesto hydroizolacie odporucate pouzit len EPS dosky zvonku? dakujem
Odpovedať
@peter_haring nie su steny vlhke kvoli tomu ze su studene? teply vzduch + studene steny. Z toho mi vychadza, ze by mohlo pomoct zateplenie sokla a stien. @jan45 myslite, ze nemaju hydroizolaciu aj pod podlahou? potom by mohlo pomoct vyhodit podlahu, napojit asfaltove pasy na tie co su pod murmi, dat podlahovy polystyren a poter, ci sa mylim? Inak nerozumiem ako sa to da vyriesit omietkami zvnutra.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 Pridavam viac informacii o tych stenach: Vlhnu iba na niektorych (malo) miestach v suterene. Celkovo je stavba uz zateplena, okrem sokla. Po obuchani starej omietky zo sokla bolo vidiet ze mur je vlhky, z toho teda usudzujem ze je vhodne dat hydroizolaciu a zateplenie aj tam, aby sa zabranilo prenikaniu vlhkosti a chladu z pody do muriva. jan45 ma mozno pravdu v tom ze pokial nieje zaizolovana podlaha, urcita vlkost bude stale prenikat - ok beriem. Stale vsak nechapem tvrdenie ze preco hydroizolacia zvislych stien (sokel a zaklad) tej stavbe absolutne nepomoze. dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?