Výpočet spotreby betónu na základy a platňu

Prosím poradte kto staval: koľko betónu budeme potrebovať na základové pásy o rozmeroch 12,230 x 8,550 šírka základov 65 cm hĺbka základových pásov 635 cm - koľko ton použiť kameňa a následne koľko betonu do troch radov učiek a na platňu o výške 15 cm. ďakujem pekne za info
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@martur chyba tu vela informacii. budu len obvodove pasy alebo aj stredom nejaky? pripadne nejake ine patky, pod krb atd.. dalej tu nemas napisane ake ucka (DT) bude davat. od 30 po 50,60 mozes ist. a kolko ton kamena do pasov (tam radsej 0ks a nie ton) alebo pod dosku? ak pod dosku, aku hrubu vrstvu budes davat? ak 75cm co su 3 dt na sebe tak objemovo ti vznikne priestor 63m3 co pri vahe okolo 1,8t/m3 je nieco okolo 110t co je viac ako 4 plne kamiony.
Odpovedať
@martur neviem presno o com pises ale objem sa pocita a x b x c zakladna skola.prva trieda objem kvadra
Odpovedať
@psychx stredom pôjdu 2 x pásy dlhé cca 8 m, tiež krb rozmery 1,2 x 0,95. DT 40 a skúsme to vyrátať bez kameňa
Odpovedať
@sysell v prvej triede objem kvadra? to do akej školy si chodil
Odpovedať
@sysell myslím že je táto stránka na poradu trocha sa uistiť - poradiť ak nemaš záujem poradiť tak prečo do toho šprtáš ..... :-p
Odpovedať
Objem si zvladnes vypocitat aj sam,ak nie priloz podorys a vykres zakladu mozno sa niekto najde co to urobi za teba.co sa tyka zlozenia na m3 je to cca 260kg cementu - 140litrov vody - 1 900kg kameniva (zdroj internet).
Odpovedať
klasicky vypočitaš objem v metroch vynasobiš a x b x c, u tvárnic je to to iste , pomeriaš vnutorný otvor kde leješ betón vypočítaš objem 1 tvarnice a vynásobiť počtom koľko tvárnic ideš zalievať, niektory vyrobcovia tvárnic udavaju aj objem betonu na 1 m2 uložených tvarnic.
Odpovedať
@martur ved sysell ti poradil, ci nerozumies ani tomu ako dosadit cisla do vzorca a x b x c?
Odpovedať
@martur kamen neries, co buxes zhanat xaku kusy a hadzat ich tam? Neoplati sa ti to nestoni to za namahu Ak nje prva trieda tak 1. Stupen, dlzku mas 12,3 x sirka 0,65 x vyska 0,635 to mas pre jeden dlhy pas, ak toto nezvladas daj to niekomu spravit.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ty si chodil na nejaku skolu pre genialne deti ? :) Moja dcera je 5cka a objem teda este neratali, myslim, ze sa to rata v 7. triede :) @martur rovnako odporucam sa na kamen vykaslat. S takym setrenim za kazdu cenu si akurat zkomplikujes zivot.
Odpovedať
@majkoj vies ako ani tie skoly a decka nie su uz co byvali ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ako pise majkoj, na kamene sa vykaslat.. namaha na ich cistenie nosenie a vkladanie do debnenia je vyssia ako cena a dovoz betonu v takom objeme. Prakticka rada: treba pripocitat aspon 5 az 10% objemu ak budete objednavat.. Nejaka nepresnost je meranie a vypocet, nieco sa strati pri hutneni, (neviem ako predne davkuje betonarka do mixu). Radsej nech sa vam zvysia dva furiky ako by mal jeden chybat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sidewinder naviac 5 az 10% objemu betonu do takych pasov urcite nebudu len dva furiky...
Odpovedať
Ak mas kamen tak ho kludne pouzi do zakladoc.Usetris na betone.A ked chces vediet kolko betonu neni problem zajst do betonarky kde robia beton a tam ti to vyrataju kolko potrebujes a daju ti aj cenu kolko by ta to vyslo.A nemusis tu citat od vseliakych mudrcov blbe poznamky.
Odpovedať
@petka456 ano a potom dopadne ako ti, co sa tu stazuju, ze im v stavebninach napocitali o 10 paliet tehal viac ci menej lebo im bolo zatazko nasobit par cisiel. Na to naozaj netreba mudrca.
Odpovedať
@gashtaan To sa veru mylis.Ja ked som si zavolala da Zapi alebo do RBRky tak vzdy my nacenili a ja som si vybrala od koho chcem samozrejme ze cena rozhodla.A netreba si hlavu lamat nad vseliakymi vypoctami.
Odpovedať
@gashtaan áno presne tak , chcem sa len uistiť že betonárka nás neodrbe o niekoľko kubíkov, tiež som to rátala ale chcela som sa upresniť či je to dobre, manžel momentálne nie je doma tak nejaké veci riešim ja ale fakt sú tu taký mudrci ktorý v prvej triede rátali goniometrické funkcie:))))) díky všetkým ktorý pomohli @sysell @slabak @imoo @majkoj @sidewinder
Odpovedať
@petka456 ale ved to nie je jadrova fyzika...! taktiez by som sa nespoliehal na vypocet predavajucich, vacsinou to nemdopadne dobre ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
pre každý prípad na stavbe by ste mali mať fúru štrku a cement v zálohe. Aj nám chýbal cca 1/2 kubíka a dorobili sme ručne. Ony aj tie výkopy bývajú nerovné, niečo spadne z bokov a hneď máš širší výkop. @martur
Odpovedať
@martur ak ti pomoze, ja som si robil v exceli taku prepoctovu tabulku... https://ulozto.sk/!CBw5Qamvo/vypocet-... Celkom presne vzdy vyratane. ostalo max 0,5m3 betonu....
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan - furiky boli obrazne povedane !!! 8-)
Odpovedať
@sidewinder no iba ak tak! :) Ja som staval betonovy dom, tak viem kolko mi ostalo vycakaneho betonu po pozemku, ktory bolo treba rozbit, nalozit, odviezt na skladku... nastastie som ho len tak s pleziru o 10% viac neobjednaval.
Odpovedať
počty si sa neučil?
Odpovedať
@vrajmantak nie v prvej triede som prepadla asi tak))) ty chytrák
Odpovedať
@martur Preboha ako ta moze betonarka odrbat? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ved betonarka ti doda tolko betonu kolko si ty objednas a vies aku triedu si mas objednat? mala by si to mat napisane v projekte....inak sa cudujem, ze si to nedas spravit firme ked si nevies napocitat zakladne veci. Nezabudni na zelezo co das do zakladovej dosky? Vypocet m3 (kubikov) betonu napr. mas dosku rozmer 12,3 x 8,6 a hrubku dosky 15 cm si vypocitas nasledovne: 12,3x8,6x0,15= 15,9 m3 objednaj si 16-16,5 m3 betonu a pozri si v projekte triedu. Dalej, zakladove pasy, pocitajme ak budu len po obvode tak scitas vsetky dlzky, teda: 12,3+12,3+8,6+8,6=41,8 bm x 0,65 š x 0,65 hl. = 17,7 m3 betonu do základových pasov ak su len po obvode.
Odpovedať
@martur Tie zakladove pasy som ti pocitala do základových pasov sirokych 65 cm ako pises ty, samozrejme, ked tam das DT tak musis vediet ake budu siroke a podla toho si zase napocitaj vsetky dlzky vynasob vyskou a hrubkou a vyjde ti mnozstvo betonu kolko potrebujes na zaliatie DT. Nezabudni ze do DT ide lezate aj zvisle zelezo a mnozstvo betonu bude o 20% cca menej nakolko DT maju len skary, ktore treba vyplnat. Dufam, ze som to napisala zrozumitelne. A este jedna vec, predtym ako tam date DT si zhutnite lozko a dajte tam makadam alebo si urobte podkladovy poter z betonu.
Odpovedať
@antilopka pochybujem, ze betonarka dovezie presne tolko betonu kolko si objednas, v idealnom svete nezijeme :)
Odpovedať
@gashtaan mozno niekde za humnami ale ja ked si objednavam 15m3 betonu dostanem 15 m3 betonu este sa mi nestalo, ze by mi doviezli menej
Odpovedať
@antilopka tak sa spytaj v tej betonarke, co hovoria na "pridanu vodu" :-)
Odpovedať
@megdesign ja to riesit nepotrebujem, lebo vravim o tom, ze mi nikdy nechybal beton, ked sme nieco betonovali
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?