Vylievanie betónu do debniacich tvárnic bez pumpy

Dobrý deň. Mohli by ste mi poradiť, ako liať betón do DT30 bez pumpy? Budem mať 3 rady. Chcel by som ušetriť a použiť na vylievanie len domiešavače, no neviem, aká metóda by bola najvhodnejšia, aby sa mi nelial mimo. Dá sa použiť nejaká kanalizačná rúra 4-5m, alebo najeké koryto, zbité z dosák? Rozmery základov sú dosť veľké (14x12m.), neviem, či by to bez tej pumpy vôbec šlo. Prístup domiešavača k základom je zo všetkých strán bezproblémový, vedľajšie pozemky sú zatiaľ bez domov. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A v čom je problém pri tej pumpe? Stojí 92.-€/h To sa snáď ani neoplatí nad tým rozmýšľať, ako sa použitiu pumpy vyhnúť. Mne úpčtovali čistý čas použitia pumpy. Za 20 minút bola deka vyliata, vyúčtovali mi pol hodiny za pumpu a bolo po paráde. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Koľko sa dá nalejte priamo z domiechavača zbytok vyliať na zem(vysypanú štrkom.) a povoziť na fúrikoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Malo usetris, zbytocne sa narobis.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked budes platit ludi co budu behat s furikmi tak sa ti to neoplati
Odpovedať
Zavolaj si šoféra domiešavača, či sa tam vykrúti z autom a ak ano nešpekuluj a vylej to čo najskôr tj,domiešavačom alebo pumpou.Fúrikovanie nieje dobré pre spracovanie betónu.
Odpovedať
@janulikk My sme veru spravili koryta a vybetonovali tak celu pivnicu.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite pumpu. ja som mal za 86€/hod. vies co by si sa narobil nahadzovat vyliaty beton do furikov, potom ich rozvazal ku kazdej tvarnici?? boze..kym by si zalial polovicu, tak by ti aj vytvrdol zvysny beton ...a aj keby si mal tie koryta, tak neverim, ze by si nasiel takeho ochotneho sofera, co by sa furt posuval s domiesavacom kazdych 5metrov. to ides betonovat prvy krat? chlape, urcite pumpu. do pol hodky to budes mat vsetko krasne vyliate.. ;-)
Odpovedať
ja som to robil tak ze co sa zmestilo do tvarinc to sa vylialo...zbytok isiel dnu na plechy a stare reklamne plachty ...bal som sa toho strasne moc no nabuduce by som to tak znova robil...podorys mate podobny ako mam ja...chce to aspon 3 ludi..ak si nato trufate urobte to..kazdy usetreny peniaz sa vam zide dobuducna...treba si dat pozor pri krajoch aby sa vam neposunuli tvarnice nic viac
Odpovedať
Profilova fotka
pumpou. na takychto prkotinach sa nesetri...
Odpovedať
Pumpu, pumpu, pumpu. Ak je toto otaznik, tak najlacnejšie je nestavat. Mimochodom zamiešať si beton na mieste je lacnejšie ako domiesavac.... :D
Odpovedať
ďakujem za odpovede... mal som vedomie, že táto sranda ma výjde viac: niektorí dodávatelia majú písaný min čas práce 1,5hod, čo predstavuje 130€, plus doprava za km a premazanie potrubia a som na sume 180€. Celkovo do DT napchám cez 12 kubíkov, ručnú prácu som nezvažoval, skôr to použitie žľabov.
Odpovedať
@janulikk ahoj, aj my sme mali pumpu v 10 / 2013 čiže ceny mám relatívne aktuálne a naozaj sa ti to na tom neoplatí šetriť. Síce je pravda, že na dome musíš šetriť na každom eure ale jednoznačne odporúčam pumpu. Ešte sa veľa narobíte pri stavbe ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zhruba toľko bežnych metrov som mal aj ja, s pumpou sme to mali zaliate cca 1,5h. To sme boli dvaja (ja+manzelka, pozerala sa a občas hutnila beton) cena 95€ za pumpu komplet... na konci hadice dal pucmajster také koleno aby betón moc nešpliechal mimo DT... Išlo to super. Zalievali sme tri rady DT. Ručne som ani nezvažoval.
Odpovedať
@marosh19 - janulikk uz zrejme aj byva, treba si pozriet datum prispevku :)
Odpovedať
@epto x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?