Výkop základov.

Dobrý deň, Chcem sa opýtať či mi neviete poradiť niekoho na výkop základov okolie Senec? Ďakujem
Odpovedať
@ero88888888 hladas velky bager? JCB? alebo minibager? chces aby prisiel aj s tatrovkou a odvazal hlinu?
Odpovedať
@ero88888888 Máš už vytýčenú stavbu?
Odpovedať
Stavbu vytyci stavebný dozor ja potrebujem zhrnúť zeminu a vykopať základy bez odvozu zeminy a je to úplne jedno d čím to bude kopať
Odpovedať
@ero88888888 ...keď všetko vieš, načo sa pýtaš? Sadni na bicykel, povoz sa po Senci a jeho okolí a ak zbadáš bager, zamávaj bagristovi a dohodni sa na dni, kedy a za čo príde kopať. Inak takéto kontakty by mohol mať aj ten tvoj stavebný dozor.
Odpovedať
@ero88888888 Pokiaľ je človek, ktorý vykonáva stavebný dozor zároveň aj geodetom, tak v poriadku. Ale stavbu musí vytýčiť geodet s guľatou pečiatkou. Vytyčovací protokol je potrebné doložiť ku kolaudácii stavby. Vytýčenie neznamená len to, že stav. dozor na základe pásového metra zatlčie 6 kolíkov do zeme.
Odpovedať
@chrobak7 je aj geodet
Odpovedať
@pripad001 čo všetko viem ? Ja sa pýtam na odporúčanie niekoho nemám čas sa voziť po okolí.
Odpovedať
@chrobak7 Vytýčenie stavby (drobnej alebo jednoduchej) geodetom musí byť iba vtedy, pokiaľ to SÚ v podmienkach stavebného povolania uvedie, inak je vytýčenie stavby geodetom na dobrovoľnej báze. V SP v podmienkach musí byť uvedené, či za umiestnenie stavby zodpovedá stavebník, alebo či ju musí vytýčiť geodet. Proste záleží od SÚ..
Odpovedať
@pripad001 trosku prehanas s tvojou bezbrehou mudrostou... co je na tom, ze si pyta nejaky kontakt na overeneho bagristu? Ja som mal na stavbe viacerych a jednemu by som veru ani lopatu do ruky nedal aky bol nesikovny...
Odpovedať
@janetbla V Stupave to vyžadujú, je to na zozname dokumentov potrebných ku kolaudácii: http://www.stupava.sk/materialy/tlaci...
Odpovedať
mne sa paci ten humbuk okolo vytycovania.. a gulatych peciatok.. potom pride "akreditovana" stavebna firma a seknu sa o 10cm, sak pohoda, to si nikto nevsimne.. hlavne ze gulata peciatka dostala zarobit.
Odpovedať
@gashtaan tiez som mal jedneho takeho a ked si vypytal viac penazi, ako sme sa dohodli, esta sa urazil a druhy krat neprisiel. A to som mu chcel zaplatit za to aby mi dal do poriadku to co spackal!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
0903457263 p.Pataky, zabezpeci aj odvoz ak treba. kopes na Tehelni?
Odpovedať
Podľa stavebného zákona VYTYČOVANIE STAVIEB § 75 (1) Pred začatím stavby, zmeny stavby, terénnych úprav a ťažobných prác na povrchu musí stavebník zabezpečiť vytýčenie stavieb fyzickou osobou alebo právnickou osobou oprávnenou vykonávať geodetické a kartografické činnosti a autorizačné overenie vybraných geodetických a kartografických činností autorizovaným geodetom a kartografom. (2) Kvalitatívne podmienky a výsledný operát vytýčenia stavieb, zmien stavieb, terénnych úprav a ťažobných prác na povrchu ustanovuje osobitný predpis.8) (3) Vytyčovanie sa robí podľa vytyčovacích výkresov v súlade s územným rozhodnutím alebo stavebným povolením. § 75a (1) Stavebný úrad môže pri jednoduchých, drobných a dočasných stavbách, zmenách týchto stavieb a pri terénnych úpravách menšieho rozsahu upustiť od vytýčenia oprávnenými osobami podľa § 45 ods. 4. (2) Za súlad priestorovej polohy stavby s dokumentáciou overenou v stavebnom konaní, pri ktorej sa upustilo od vytýčenia na to oprávnenými osobami podľa odseku 1, zodpovedá stavebník. (3) Za určenie priestorovej polohy terénnych úprav, pri ktorých sa upustilo od vytýčenia na to oprávnenými osobami, zodpovedá ten, kto požiadal stavebný úrad o ich povolenie. (4) Doklady o vytýčení priestorovej polohy predloží stavebník stavebnému úradu pri kolaudácii. Pri stavbách a terénnych úpravách, ktoré nevyžadujú kolaudáciu, pripojí stavebník doklad o vytýčení k ním uchovávanej dokumentácii.
Odpovedať
@chrobak7 SÚ môže upustiť...podľa stav. zákona § 75a (1) Stavebný úrad môže pri jednoduchých, drobných a dočasných stavbách, zmenách týchto stavieb a pri terénnych úpravách menšieho rozsahu upustiť od vytýčenia oprávnenými osobami podľa § 45 ods. 4. (2) Za súlad priestorovej polohy stavby s dokumentáciou overenou v stavebnom konaní, pri ktorej sa upustilo od vytýčenia na to oprávnenými osobami podľa odseku 1, zodpovedá stavebník.
Odpovedať
@bosmi diky nie v jednej dedinek pri Senci. a Kolko bere na hodinu vykopu?
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 veď mu zavolaj!! Moje nervy..veď Ti sem dal kontakt na toho pána..
Odpovedať
Profilova fotka
@colliers nemá čas... 8-)
Odpovedať
Nechapem potrebu reagovat na niejaku temu ked nechces pomoct ale reagujete len preto aby ste robili mudrlantov ale tak kazdy je z ineho cesta ;-) Toto je forum kde si ludia davaju informacie o ludoch, cenach , postupoch atd. tak ja nevidim problem sa opytat aj na cenu a ked sa mi ta cena bude pacit tak tomu panovi zavolam a ked sa vam to dvom nepaci ok ale nereaguj mas tu kopu inych tem tam kludne pis ked to ludi zaujima pekny den vam prajem...
Odpovedať
Citam si tu kopu tem a ked sa mi nepacia nazory otazky tak si to precitam ale nereagujem kazdy sa ma pravo opytat naco len chce tak nechapem tymto komentarom ked nemas co robit cely den tak mas fora plnu kopu tak tam mozte kludne pisat...
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 Nehnevaj sa, ale Ty hľadáš niekoho na výkop ..dostal si kontakt ..a teraz sa pýtaš na cenu..keď Ti dotyčný neodpíše mesiac tak čo? Nebudem pohodlný, a volám keď niečo chcem.. Namiesto toho vypisovania že som mudrlant si to už aj mohol mať zistené a aj vykopane.. 😉 pekný večer
Odpovedať
@colliers ja sa nehnevam len nechapem naco pises nic som sa teba konkretne nepytal a ked nemas nic ku teme tak mudruj inde mna to nezaujima pekny vecer ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ero88888888 ahoj, neviem, bol ako subdodavka, ja som platil komlet platnu ale uz ked bol na stavbe nechal som si cislo, lebo bude treba fona terenne upravy, zankovku, plot atd..
Odpovedať
@bosmi ok dakujem pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?