Vyčnievajúci betón z DT

Pekný večer modrá strecha, nie moc v nadšení, ale v prílohe prikladáme fotky vyčnievajúceho betónu z DT (novostavby). Viete prosím povedať čo, resp. prečo to je takto dom od developera odovzdaný? Je potrebné s tým niečo robiť, alebo je to takto "v rámci možností" ok? (na dotazovanom mieste chceme okapový chodník (nopová fólia, premyvany kamen...) Pod vyčnievajúcim betónom je medzera cca 0,4 cm široká, na jednej z foto vidieť (vyhrabávali sme zeminu spod dotazovanej časti), pocitovo to nevyzerá veľmi v poriadku. Čo prosím s tým, prečo to tam ("tak") je? Ďakujem
Odpovedať
Na ten betón čo trčí by som sa vysral. Skôr mi vadí, že okolo DT nie je XPS a pod EPS nie je nič. Buď plastovú lištu ale ideálne rohovnik s okapnickou. Prípadne iba sieťku. To je blbé kvôli "havedi".
Odpovedať
@igor256 a este blbsie kvoli tepelnemu mostu. Inak ani to zateplenie teda nic moc...
Odpovedať
@minonkysk ak by to bolo len po xps tak to nie je tepelný most. Tiež nie som fanúšikom zakladacej lišty, no je to lepšie ako keby to nechal takto.
Odpovedať
@blackpizo vyzerá to ako keby prasklo DT pri zalievanie a dali tam nejakú dosku ktorú kapanek odtacilo tlakom betónu.
Odpovedať
Profilova fotka
Fíha takéto foto som dlho nevidel,to robili ťažký fuseri,súhlasím s komentármi predomnou ...doporučil by som odkopat dať XPS potom dať nopovku a samozrejme tuspodnu okapovu listu osadiť .
Odpovedať
Profilova fotka
@audinak súhlas s tebou.je to len estetická chyba , ktorú aj tak nebude vidno .skorej riešte to zateplenie a lišty.
Odpovedať
Ten beton sa prinajhorsom da osekat za 10 minut, kazdopadne tam ma ist XPS alebo aspon perimeter...takze to je skoro jedno, len treba do neho "vyhryzt" aby sadol. Ale takych "majstrov" by som nakopal. Podla vysky dazdoveho zvodu bude omietka s EPS pod terenom. Tam ma ist XPS a idealne ma omietka koncit aspon trochu nad terenom okapovou listou. Cim vyssie, tym lepsie - klasicky sokel.
Odpovedať
A este by som nakopal aj projetanta...ak to uz bolo takto v projekte.
Odpovedať
Podľa mňa je to až nadštandardne kvalitne odvedená stavba stavaná pre potreby developera - teda minimálne náklady a maximálny zisk. Ak meníte byt za toto, tak len dúfam, že s partnerom/manželom máte dobre nastavenú hypotéku, aby vám ostalo na prevádzkové náklady.
Odpovedať
@zefe ty vole ja som si až teraz všimol ten zvod. No toto je extrém :grin:
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 teraz kukám, že tam majú sokel(tretí obrázok) takže tam môžu mať xps na tom sokly, len akurát im nedali až po zakladový pás.potom to tam stačí len vyplniť xps-kom a hotovo.ten kúsok tam vedia aj oni doplniť.
Odpovedať
@igorkoo ziadny sokel tam nie je. Na tom obr je zabetonovany obrubnik, ktory udava vysku terenu. Aj to zateplenie...kolko tam je 8cm alebo "az" 10? Tych par cm polystyrenu naviac stoji prd makovy, ale developer setri do posledneho centu. Toto vobec splna A1? Cele zle. Ale videl som X takych stavieb. Jedna mala tiez omietku tahanu az pod teren a majstri to pre istotu obsypali rovno zeminou. Uz len zasiat travnik a parada..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zefe kukni ešte trochu vyššie.ja som nemyslel ten obrubník ale ešte vyššie.az to nie je parapeta okna tak to bude sokel.tak to vypadá ,ak si to človek nespraví sám. ja som dal 18cm.
Odpovedať
@igorkoo to vyzera skor na parapet...ale bodaj by bol sokel - potom by stacilo strhnut EPS pod nim a spravit poriadne s XPS... Inak napojenie bleskozvodu tiez luxusne...ale ja som velky detailista :-D. Tam musia byt same chutovky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?