Vrtanie pri okraji zakladovej platne

Zdravim, potrebujem vyvrtat diery priemeru 12mm hlbky 5 cm do zakladovej platne hrubky 10cm asi 5cm od jej okraja. Potrebujem po obvode asi 20 takych dier. Platna je na DT a pasoch. Nemate nejake rady ako to spravit aby to nepopraskalo? Je to bezpecna vzdialenost? Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok ja by som to robil najprv 6mm vrtakom potom 12mm.Neviem ake rozostupy maju mat otvory ale podla mna to pojde dobre.. po prvej diere uvidis.
Odpovedať
@richard71 Rozostupy su nejakych 8 cm medzi dvoma najblizsimi dierami, cize este viac ako je k okraju.
Odpovedať
@sadvarok navrtat to podla mna na dvakrat pojde, hlavne tam potom nedavaj rozperne kotvy ci hmozdiny, lebo ti to mozu vylomit.
Odpovedať
@sadvarok Pekne pomaly použi 4-britový vrták /ak ho máš / o priemeru 6mm /potom 8 a 12mm/ tak ako píše @richard71..
Odpovedať
No mam 6mm/8mm/10mm SDS plus II, a 12mm SDS plus IV. Vrtat asi len s priklepom ze? Bez sa mi to asi ani nepodari zavrtat? Ale s priklepom asi velmi opatrne ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok tak priklep musis pouuzit.. aky to je beton? novy ci uz vyzrety?
Odpovedať
Uz vyzrety 4 mesiace. A co odporucate na nasledne samotne kotvenie, zavitnicu v chem. kotve alebo samoreznyt srob (fischer FBS) do betonu (vtedy mi staci vrtat tensi otvor len 8mm, lebo srob 10 sa vrta do tensieho otvoru)? Ci je to jedno ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok neviem co ides robit.ake to ma byt pevne a kolko dier
Odpovedať
@sadvarok ja idem robiť toto v stredu a na chemické kotvy závitovú týč do trojtýždňovej platne ale zosílenej oceľovými drôtkami, 5cm od kraja už nie je nič na obavy(ak je beton kupovaný),kľudne navrtaj rovno aký priemer treba najlepšie vychádza chemická kotva je to diabolský úchyt-mám odskúšané na viacerých miestach
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?