Vonkajšia izolácia DT tvárnic a zákl. platne..aké overené izolácie ste použili....

Ahojte tento týždeň chceme izolovať (urobiť odvodnenie) základy domu..2-3rady DT a zákl.platňu proti vlhkosti..aké overené izolácie ste použili prosím vás od začiatku ako prvý náter na DT? atd..príp ako ste DT ošetrili..a další postup až po návoz štrku.. Ak máte postup nafotený vo svojom fotoblogu budem vdačná ak mi napíšete ja si to pozriem..dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
základy sa neizolujú proti vlhkosti, až podkladný betón pod murivo a potom napojenie pod podlahu.
Odpovedať
@jan45 toto sa o mesiac týka aj mňa.. neporozumel som tvojej odpovedi... môžeš byť stručnejší....??? síce budem mať majstra na stavbe..., ale nemám rád taký ten pocit, keď sa niečo okolo teba deje čo sa ťa týka a ty musíš krčiť plecami, preto sa pýtam vopred....
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka bolo tym myslene ze dt netreba nicim natierat. ... natiera sa asfaltovu prenetraciou az doska na ktoru sa nasledne lepi "ipa", na boky a teda na DT sa dava(lepi) bud XPS, styrodur pripadne EPS200.
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka snažím sa byť stručný, takže obšírnejšie: Základy sú konštrukcie obklopené zeminou min. z dvoch strán, niektoré z troch. Zemina ku nim privádza vlhkosť, zo všetkých strán, takže izolácia "spredu" teda z viditeľnej časti nemôže mať účinok.
Odpovedať
@jan45 hej jasné, šak to je logické.... už chápem... vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
chcela by som vediet ohladom tepelnej izolacie zakladov aby sme nemali tepelne mosty. Zaklady mame hotove a su zhotovene z 3 radov DTciek a cela zakladova doska je asi pol metra nad urovnou terenu a tymto sme sa dostali troska nad uroven cesty. Konkretne by som chcela vediet akym sposobom treba zaizolovat zaklady aby sme nemali tepelne straty a potom ako odizolovat zaklady od vlhkosti. Zatial sme nedavali ziadnu izolaciu na zakladovu dosku ani na zakladove pasy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?