Voda v pivnici

Ahojte, kupili sme chatu s pivnicou , cca 40 rocna stavba, na miernom svahu.Byvaly majitel priznal, ze ho dva tri x vytopilo cca 10 - 15 cm vody. Dnes rano ma privitalo 50 cm ]-( okolo stavby nie je drenaz, ale na pozemku je studna. Byvaly majitel mi cez mobil poradil, aby som pustil cerpadlo v sachte, ktora je vybudovana vedla a zaroven mierne pod urovnou podlahy v pivnici. Od dnes uz od susedov viem, ze problem riesil dlhodobo a nevytopilo ho len 2-3 x ]-( Udajne cela oblast je mokra (nik v okoli nema pivnicu aj ked pozemky su hore na kopci) . Voda z lesov steka pod zemou po nepriepustnej vrstve a teda pivnice su problemove. Od dnes tiez viem, ze obvodovy mur pivnice je na jednom mieste prasknuty. Izolacia zrejme chyba. Uvazujem o drenazi (obkopat do 2 m, urobit izolaciu, vodu zviezt drenazou do trativodu). Ale v okoli udajne je aj vyssia spodna voda. Podlaha pivnice asi nie je izolovana. OTAZKY: 1. pokial by trativod odstranil problem s vodou, ako vyriesit vlhkost pivnice 2. mohlo by pomoct na pozemku vybudovat jamu, v nej nasyp: skaly, kamene, strk, drt, piesok, zemina? 3. ake dalsie riesenia okrem drahych sanacii a podobne vobec existuju (nechceme do toho vrazit vela prachov, kedze sa jedna o chatu a nie dom) 4. ak odstranim problem s vodou v pivnici, ako doriesit problem s vlhkostou na prvom podlazi, kedze asi chyba aj izolacia medzi stropom pivnice (dekou) a prvym podlazim 5. aka je sanca na uspesne riesenie problemu, ked do toho nechceme dat vela penazi? :-p ale zaroven by sme chceli mat pivnicu plne funkcnu Dakujem :-) ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
1.)Trativod nevyrieši vlhkosť. 2.) Nepomôže 3.) Najlepšie obkopať dom urobiť drenáž a vodu odviesť (ak je to možné) dolu kopcom 4.) Neviem čo chcete z tej pivnice vytvoriť.Ak suchú obývyteľnú miestnosť tak vybúrať podlahy ,urobiť nové betony izolácie a izolačnú prímurovku(moc drahé riešenie).Ak to má byť vlhká pivnica tak stropy natrieť vode odolným náterom napr eternex. 5.)bod č.4 musel by som to vidieť niekedy sa to dá 100% vyriešiť ,niekedy vôbec.
Odpovedať
@antonmesaros dakujem za odpovede, posielam vam IP
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko sa dá urobiť dvoma spôsobmi.Hurá systém,alebo zapažiť.
Odpovedať
Nie som stavbar ani pravnik, ale ten pan jednoducho klamal a skusil by som ho postrasit sudom ak si chatu nevezme za kupnu cenu. Neviem aku kupnu zmluvu ste podpisali resp. co v nej je...To vytapanie je, ako skryta vada a neviem co a ako sa a ci vobec sa to da dokazat a nieco aj vysudit. Porad sa ked je este vsetko cerstve a ak si nic este nevrazila vela do tej chaty.
Odpovedať
@avantime len my sme ju kupovali este v oktobri...a v zmluve sa ziadne skryte vady nespominaju :-|
Odpovedať
Pozistij si co a ako a napis sem potom ako si dopadla. Hlavne na neho tlacte ste v prave. Trebars aj televiziu zavolajte on sa zlakne mozno. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@antonmesaros ahoj prosim ta vies mi poradit ci je lepsi akvatron alebo sika (specialna hydroizolacia) ? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@fan4 Neviem .Akvatron vôbec nepoznám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?