Voda presakuje do šachty pri bazéne

Ahojte, určite je tu kopa takýchto tém a veľa som z nich aj prečítal avšak nenašiel potrebnú informáciu. Spravil som bazén a vedľa neho technologickú šachtu. Aby sme v maximálnej možnej miere zabránili prieniku spodnej vody, tak sme použili betón s "vode odpudivou" prísadou, aby nenasiakal a aby sme minimalizovali prestupy tak sme použili stratené debnenie, tj. debnenie z jednej strany tvorí stena výkopu. Toto riešenie má jednu slabú stránku, spoj medzi podlahovou doskou a stenou, keďže sa to nedalo odliať spolu. Nebolo možné ani izolovať steny z vonkajšej strany keďže sme robili stratené debnenie. Medzi podlahovú dosku (základovú platňu) a stenu sme natreli sika hydroizoláciu. No voda si po roku našla cestu. Viete mi poradiť, čím by sa dal ošetriť spoj medzi podlahou a stenou z vnútornej strany šachty?
Odpovedať
@malofla pouzil si medzi stenu a podlahu pasku na to urcenu?
Odpovedať
@gashtaan Riešil mi to stavbár / stavebná firma, natrel tam nejakú "cementovú" hydroizoláciu SIKA, keď budem doma odfotím. Výška steny je cca 2,2 m, popri zalievaní betónu aj vibrovali. Je možné že tam ostali nejaké póry. Na niektorých miestach vidno po zemi hrdzavý flak, asi od roxoru. Obkopanie z vonku mi nepomoze, nakolko stena nie je z vonku hladká a nechcem práve dokončenú záhradu. Jemný priesak by som neriešil, momentálne tam natečie asi 20 litrov za 3-4 dni.
Odpovedať
@malofla nepoznam hydroizolacie tejto znacky, ale obycajne nie su pouzitelne ako izolacia z negativnej strany. Kazdopadne paska ako napriklad Sika SealTape-S je nutnost.
Odpovedať
Profilova fotka
mam taku sachtu a ziadnu izolaciu som nedaval. s vodou som ratal a spravil som v strede dna sachty trativod. pekne to steka do neho.
Odpovedať
@septiko retencia mi nepomože, lebo to z tej sachty nemá kam odtekať. Na dne sachty mám do dna zaliaty kýbel a z neho to viem odčerpávať kalovkou preč, ale nechcem čerpať 20-30 litrov každý tretí deň.
Odpovedať
@malofla A ako vysoko je spodná voda? Resp. keby si to nechal zaplaviť, do akej výšky by siahala tá voda? Sú 2 možnosti - buď to je spodná voda, ktorá má vysokú hladinu a bude ti stále presakovať do výšky svojej hladiny za stenami, alebo to presakuje nejaká vsiaknutá voda, ktorá tečie práve okolo tej steny. Nepredpokladám, že by to bola voda z bazéna. V druhom prípade by stačilo odkopať stenu, cez ktorú to preteká a odviesť vodu niekde inde. V prvom prípade nepomôže nič, tá tlaková voda si cestu do šachty nájde aj cez prasklinu hrubú ako vlas. Zvnútra sa to nedá izolovať. To by trebalo izolovať zvonku. Napr. ja som mal spodnú vodu na úrovni podlahy v pivnici, preto sme museli izolovať celú pivnicu zo spodu aj z bokov. Pozri môj fotoblog, ako sa tá izolácia robí. U teba by sa dalo spraviť tak, že z tej šachty by sa urobil bazén - celá šachta by sa vystlala izoláciou (napr. Fatrafol), na izoláciu by sa vyliala druhá podlaha a za izoláciou zvnútra by sa vymurovali nové steny. Neviem, ako to máš hore ukončené a do akej výšky by stúpla voda, ale takto by si udržal vodu medzi tými dvomi stenami za izoláciou.
Odpovedať
@chrobak7 nechal som to teraz týždeň koľko presiakne. Vyzerá, že sa to ustálilo na nejakých 10 cm nad podlahou. Myslím, že ide o spodnú vodu. Dostal som kontakt na jedného pána, ktorí riešia izolácie podzemných stavieb. Pošle mi popis, že sa to dá z vnútra navŕtať a vystriekať nejakou expanznou penou, ktorá vyplní škáry v betóne a mala by to utesniť. Z vonku sa to už spraviť nedá. Vyskúšam a dám info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?