Vlhké steny v starom dome

chystame sa kupit dom, ale ma vlhke steny v dvoch izbach, ktore su z roku 1955. je poskodena strecha, ktoru vymenime. myslite ze by mohli byt mury poskodene trvalo? ze to bude treba zburat? radsej by sme to neburali a dali hydroizolaciu po oprave strechy. dakujem vopred za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
určite budete robiť aj iné úpravy, treba projekt, tam sa určia aj potreby, postupnosť a náväznosti
Odpovedať
Profilova fotka
nikto tu nema vestecku gulu aby vedel posudit v akom stave su mury..zavolaj si na to niekoho kto to pozrie posudi. Na toto ti tu naozaj nikto relevantne neodpovie..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme najprv dali urobit hydroizolaciu okolo celého domu, vo vnutri bola robena aj chemicka injektaz, co dost pomohlo, my sme mali steny mokre do 0,5m vysky. po roku mozem povedat ze je to ovela lepsie, strechu ideme menit teraz, a prerobit 2 izby, jednu v podkrovi a druhu pod nou (teraz je to len sklad bordelu), no nadstavba nam nepresla.
Odpovedať
bez toho aby sme to videli sa to dá len veľmi ťažko povedať ale keď sa stavali tieto domy tak vtedy ešte moc drenáže nerobili takže to prakticky postupne salo vodu zospodu celé tie roky, neviete od susedov alebo tak či tam náhodou nie je vyššie spodná voda?
Odpovedať
neda sa mi tu prolozit fotky. lebo su v pdf
Odpovedať
@denkatn otvorte pdf , pouzitim print screen funkcie urobte screen obrazovky, nasledne vlozte napr. do skicara a odtial ulozte ako jpeg fotky
Odpovedať
vdaka gombikovi mam fotky predavajuci tvrdia, ze vlhkost je sposobena zatecenim pocas dazda, a ze sa to ususi, mne sa zda ze su vlhke steny zo zeme
Odpovedať
@janka2501 Dobrý deň. Prosím nemáte kontakt na spoľahlivú firmu, ktorá by mi urobila chemickú injektáž vlhkých stien v starom dome?
Odpovedať
Profilova fotka
@tulla mne to robila firma Napoky su zo Spaciniec pri Trnave
Odpovedať
Profilova fotka
@janka2501 oprava oni robili hydroizolaciu, injektaz robila firma http://www.sanizol.sk/sluzby
Odpovedať
Profilova fotka
@tulla Chemická injektáž je hlúposť. Nefunguje, respektíve je to riešenie na 10-15 rokov ,kým soli obsiahnuté v injektáži nezničia takto vytvorenú membránu. Veľa záleží od množstva a chemického zloženia spodnej vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@denkatn Ťažko je to súdiť s fotiek ale na 90% ten dom má hydroizoláciu obvodových múrov. Zrejme nebude mať hyroizoláciu poterov a bude v ňom preomietnutá hydroizolácia obvodových múrov. Toto by bolo pomerne lacné odstrániť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?