Vlhká vnútorná stena, može to byť podzemná voda?

Ahojte, mám taký problém, minulý rok sme si kúpili domček, ktorý bol pre 30 rokmi postavený na základoch starého domu a samozrejme nie dostatočne hydroizolovaný. K domu bola realizovaná prístavba, ktorej stena je v poriadku, suchá. Ale vnútorná stena, ktorá bola postavená na starých základoch vlhne. Je to však zaujímavé, že vlhkosť sa ukázala až teraz pred týždňom po tomto daždivom počasí. Celú zimu aj na jeseň to bolo v poriadku. A taktiež stena, ktorá nadvazuje na túto vnútornú stenu a stojí tiež na starých základoch je v poriadku. Moja otázka je. Može to byť vysoká spodná voda, popr. nejaký prameň pod povrchom. Bude sa to musieť podrezať? Ďalej sa nám v podkroví na jednej stene objavil mokrý fľak v tvare obdlžnika cca 10x5 cm v časti, kde sa šikmý múr strechy stretáva s tehlovým múrom. Objavilo sa to už na jeseň, potom sme to vysušili a teraz sa to objavilo znovu. Može to byť zatekanie, žeby strecha nebola ok? Ja som si myslela, že je to kondenzácia vodnej pary z interieru. Ale prečo práve len na tomto mieste a takého pravidelného tvaru. Ďakujem všetkým za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ to všetko poriadne z každej strany nenafotíte tak to môžeme len tipovať ako športku.
Odpovedať
Poslite nam fotky, ale bolo by fajn zmenit otazku na diskusiu aby sme mohli diskutovat lebo takto vam mozeme odpovedat len raz. To v podkrovi moze byt zla izolacia,ktora navlhla a presiakla, zalezi ako a z coho a kedy to robili. To na tej stene moze byt podzemna voda, zla izolacia alebo ziadna, potrubie cokolvek.
Odpovedať
Môže to byť aj podzemná voda, aj potrubie alebo len zlá izolácia, aby ste tomu zabránili bude sa to musieť prekopať aby sa našiel problém a lepšie zaizolovať :/
Odpovedať
chcelo by to veru nejake fotky, lebo takto to mozme len hadat. ked ste kupovali ten dom nemali ste tam nikoho, kto by vedel stav domu zhodnotit?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?