Vjazd do garáže pod úrovňou terénu

Ahojte, zaujímal by ma Váš názor na vjazd do garáže (pivnice), ktorý by bol pod úrovňou okolitého terénu či cesty. Má s týmto niekto osobnú skúsenosť? Je nebezpečenstvo zatopenia vodou skutočne tak veľké aby sme upustili od takéhoto riešenia? Ďakujem
Odpovedať
@timotej1 mam to tak doma a ziadne riziko nikdy nehrozilo aj ked boli velke privalove dazde.pred garazou je urobena drenazna jama a odtok do kanalizacie.garaz je asi 80cm pod urovnou cesty.
Odpovedať
@originalx Moja predstava je ísť asi 1 m pod úroveň terénu. Väčšina známych ma odhovára od takéhoto riešenia. Hlavne už kvôli spomínanej vode. Najmä prívalovej. Občas mám možnosť vidieť takéto riešenie vjazdu do garáže, takže predpokladám, že to funguje aj bez potopy :-)
Odpovedať
@timotej1 ked to dobre spravis tak ziadny problem nehrozi.treba tam dat kanal s mrezou aby voda mohla v dostatocnom mnozstre odtiect.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj my ideme stavať dom a suterén ktorý bude 1m pod zemou(garaz).V projekte je na projektovaný járok ktorý zachytí a odvedie vodu do trativodu. Susedia to majú tak porobene .napr. Jeden sused má parkovaciu plochu pred garážou okolo 50m2 a aj keď boli silné dažde tak stým nemal problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?